Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2020, 19:30

Головне за тиждень: чого очікувати від нового очільника Нацбанку та пастки податкової амністії

16 липня Верховна Рада затвердила на посаді голови Національного банку Кирила Шевченка, керівника державного Укргазбанку. Шевченку належить стати кризовим менеджером банківської системи і фінансового ринку в цілому.

«Я не допущу неконтрольованої емісії»: новий голова НБУ про курс долара і економіку

Верховна Рада підтримала призначення Кирила Шевченка головою Нацбанку. Перед голосуванням він розповів депутатам про своє бачення роботи очільника НБУ і політики регулятора. «Мінфін» відібрав головні тези Кирила Шевченка.

Новий голова НБУ. Що буде з інфляцією і курсом гривні (відео)

Про нового голову НБУ є різні думки. Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що «кандидатура Шевченка — найбільш оптимальна і вдала». А член Ради НБУ Віталій Шапран переконаний, що саме відсьогодні «рівень незалежності НБУ зріс». Водночас багато хто вважає, що результатами зміни голови НБУ стануть долар по 30 і двозначна інфляція.

Сергій Будкін: Банки дають сигнал, що ми поки що переживаємо першу фазу кризи

Коронакриза загострила «хронічні хвороби» української економіки та банківського сектору. Але масштабна перебудова глобальних зв'язків відкриває перед нашою країною нові шляхи вирішення старих проблем.

У кінці червня Верховна Рада ухвалила закон про деривативи і фінансові ринки. Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв назвав документ «фінансовим безвізом», завдяки якому можна створити український ринок капіталу за європейським зразком.

Податкова амністія: які пастки готує держава

У наступному році влада планує провести податкову амністію. Ті, хто отримував доходи в обхід податків, зможуть задекларувати їх і легалізувати.

Рада легалізувала гральний бізнес

Верховна Рада ухвалила законопроект про регулювання грального бізнесу. Його підтримали 248 народних депутатів.

Після спаду в період карантину в Україні почало відновлюватись споживче кредитування. «Мінфін» з’ясував, які умови зараз пропонують банки за готівковими кредитами, скільки доводиться переплачувати та як з’ясувати реальну річну ставку.

«Мінфін» запустив новий сервіс для API курсів валют — Minfin for Developers

«Мінфін» запускає новий сервіс для розробників – Minfin for Developers. Це розширений сервіс з API курсів валют. Він надає банківські дані, які оновлюються в режимі реального часу, використовуючи п'ять джерел: курси валют від НБУ, котирування міжбанку, а також курси банків, обмінників і платіжних систем Visa i Mastercard.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися