Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2020, 12:20

Хакери зламали Twitter-акаунти Маска, Обами і Гейтса. Обіцяли роздавати біткоіни

Хакери зламали Twitter-аккаунти Ілона Маска, Білла Гейтса, Джеффа Безоса, Барака Обами, Джо Байдена і ще понад 50 відомих людей. Жертвами атаки також стали акаунти компанії Apple і Uber, криптовалютної біржі Binance, видання про криптовалюту CoinDesk та інших. Про це пише ЕП.

Криптовалюта, ринок криптовалют, біткоіни-гаманці, аккаунт в твіттері, твіти, хакери, зламати акаунт
фото: xakep.ru

Повідомлення шахраїв про біткоін-гаманці

На зламаних акаунтах стали з'являтися твіти з закликом перерахувати біткоіни на певні гаманці. Від імені знаменитостей в публікаціях обіцяли повернути криптовалюту назад у подвійному розмірі. Твіти видалялися через деякий час після публікації, але на їх місці з'являлися нові.

«Всі біткоіни, відправлені на адресу нижче, повернуться в подвійному розмірі. Якщо ви відправите 1000 доларів, я поверну 2000 доларів. Роблю це тільки протягом 30 хвилин», — з'явилося повідомлення в твіттері Ілона Маска.

Крім цього, хакери зламали акаунти видання про криптовалюту CoinDesk, криптовалютної біржі Binance та інших компаній криптовалютного ринку. Поки невідомо, як вони отримали доступ до них.

Як пише The Verge, пізніше жертвою атаки стали акаунти засновника Amazon Джеффа Безоса, Apple і Über. Власники твіттер-акаунтів помітили, що зникла можливість публікувати нові повідомлення. Через 15 хвилин все відновилося.

В соціальній мережі заявили, що зазначена кібератака є однією з найбільших в історії Twitter.

На адресу зловмисників вже відправили 12,86 BTC (близько $117 тисяч). Найімовірніше, якусь частину вони прислали собі самі, щоб створити видимість участі людей.

Шахрайством вже зайнялося ФБР. CEO Twitter Джек Дорсі пообіцяв оприлюднити повну інформацію, як тільки в Twitter розберуться, як злом став можливим.

Читайте також: Mitsubishi восени запустить власну цифрову валюту

Що відбувається зараз

Соцмережа працює з обмеженнями. На даний момент Twitter тимчасово закрив зламані облікові записи і максимально обмежив доступ до внутрішніх систем.

«Ми продовжуємо обмежувати можливість писати повідомлення, змінювати пароль і деякі інші функції облікового запису, поки ми вивчаємо ситуацію і працюємо над тим, щоб якомога швидше повернутися до норми. Дякуємо за ваше терпіння», — заявили в компанії.

За попередніми результатами дослідження, співробітники Twitter, що володіють доступом до внутрішніх систем, стали жертвами скоординованої атаки із застосуванням соціальної інженерії. Це дозволило зловмисникам встановити контроль над багатьма акаунтами, включаючи верифіковані.

Зараз в Twitter з'ясовують, яку ще інформацію могли отримати хакери з доступом до особистих повідомлень користувачів. Багато оглядачів вже заявили, що роздача біткоіныв могла бути лише відволікаючим маневром, а головною метою нападників була інформація.

За словами аналітика The Block Ларрі Чермака, ця атака має величезні масштаби і довгі роки буде впливати на Twitter. «Слід негайно щось зробити, поки глави держав не стали розміщувати, що попало. Це дуже небезпечно», — написав він.

На тлі цих проблем акції Twitter на біржі просіли більш ніж на 3%.

Раніше повідомлялося

Американська Apple Inc. домоглася в суді скасування рішення ЄС про величезну доплату в бюджет Ірландії через її непрозору діяльність в країні в 2016 році. Ідеться про 13 млрд євро.

Котирування акцій Apple ростуть на 1,9% в ході попередніх торгів 15 липня. За останній рік капіталізація компанії збільшилася більш ніж на 90%, у тому числі в поточному році — на третину.

Коментарі - 3

+
0
Skpablo17
Skpablo17
16 липня 2020, 13:13
#
У Маска нима биткоинов. У него 0,24 бтс. Обама мог бы и не жадничать.
+
+24
Італій .
Італій .
16 липня 2020, 13:21
#
Просили биткоины

Не просили — обещали. Лучше б вы читали не сливной бачок ЭП, а форклог который эту новость дал ещё вчера в разгар событий и описал произошедшее гораздо лучше.

Как cообщил редактор The Verge Том Уоррен, пользователи успели перевести на указанные в твитах Маска и Гейтса биткоин-кошельки криптовалюты на $50 тыс.

А посмотреть что там на утро было уже более $100 — религия не позволяет?
+
0
ramgarrot
ramgarrot
16 липня 2020, 14:40
#
Главное чтобы не взломали акк Дональда Трампа и не написали что-то типа «I've ordered our soldiers to enter North Korea».... а то еще и третья мировая начаться может
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися