Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 липня 2020, 19:22

Українці в середньому просять у роботодавця 12 тисяч — Опендатабот

За перші тижні карантину очікувана зарплата зросла з 13 аж до 15 тис. грн. Але потім опустилася нижче докарантинного рівня. Зараз кандидати на вакансії у середньому претендують на 12 тис. грн. Про це свідчать дані Opendatabot.

Опендатабот, вакансії, заробітна плата, карантин, шукаю роботу, потрібні гроші
фото: abdulla.com.ua

Зарплата, яку пропонують роботодавці, навпаки, з першого ж тижня карантину впала з 13 до 12 тис. грн. І з того часу залишається стабільною.

Читайте також: Резюме більше, вакансій менше. Скільки зараз платять банкірам та фінпрацівникам

До початку карантину на сайті Work.ua було опубліковано 54 тис. вакансій. Однак за місяць кількість активних вакансій скоротилася більше ніж вдвічі. Зокрема, станом на 26 квітня на сайті було лише 22,8 тис. вакансій.

З квітня кількість активних вакансій почала зростати і збільшилася майже на 50%. Зараз на Work.ua 45 тис. активних вакансій.

«Якщо не трапиться повторних криз, то з 4 кварталу цього року може початися зростання. А через рік у нас є шанс, що ринок праці плавно повернеться до стану початку 2020 року», — розповів засновник Work.ua Артур Міхно.

Читайте також: Як заробити під час карантину: 6 ідей

Як писав «Мінфін», на початку травня 2020 року число безробітних збільшилося до 456,8 тис., що майже на половину більше, ніж у цей же час рік тому.

Швидко знайти постійну роботу зможуть не всі. Виходом може стати тимчасовий онлайн-підробіток, що цілком може перерости в постійний.

Коментарі - 1

+
0
Lamo
Lamo
14 липня 2020, 10:27
#
При этом зеленый предлагает еще курс гривны опустить - как-то он забыл уже про свои наезды на предыдущую власть за девальвацию гривны в разгар войны и свои обещания про высокие зарплаты...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися