Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2020, 13:11

Чурій продовжить обіймати посаду заступника голови правління НБУ

10 липня 2020 року закінчився термін повноважень Олега Чурія на посаді заступника голови Нацбанку, але він перебуватиме на посаді до вступу на посаду новопризначеного заступника голови НБУ. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Відповідно до закону,  заступник голови НБУ, строк повноважень якого закінчився, перебуває на посаді до вступу на посаду новопризначеного заступника Голови.

Відповідно Чурій продовжить перебувати на цій посаді до призначення та вступу на посаду новопризначеного заступника голови – куратора блоку «Ринкові операції».

Чурій продовжить і далі повноцінно виконувати усі покладені на заступника голови повноваження, у тому числі брати участь у засіданнях правління Нацбанку та ухваленні рішень, засіданнях комітетів з монетарної політики, фінансової стабільності, з управління активами і пасивами, а також кредитного комітету.

Чурій підписуватиме (затверджуватиме, укладатиме, погоджуватиме) як заступник голови Національного банку всі необхідні для виконання своїх функцій документи, зокрема:

  • генеральні договори про проведення операцій із купівлі-продажу, обміну іноземної валюти на умовах «своп»;
  • рамкові договори з банками-контрагентами;
  • листи банкам з питань, пов’язаних із проведенням операцій своп процентної ставки;
  • листи-підтвердження залишків на кореспондентських рахунках Національного банку в іноземній валюті та інші.

Передісторія

Нагадаємо, 6 червня Рада Національного банку відмовилася призначати Олега Чурія на посаду заступника голови Нацбанку.

На засіданні 30 червня Рада НБУ відмовилася розглянути призначення Чурія на посаду заступника голови Нацбанку на 7 років.

Чурій з червня 2015 року курує в НБУ напрямок валютної політики, операції з ОВДП, рефінансування, тощо.

Голову НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента, а заступників голови НБУ призначає Рада НБУ за поданням голови НБУ.

Закон «Про Національний банк України» довзоляє одну й ту саму особу призначати на посаду голови НБУ, заступника голови НБУ чи члена Ради НБУ лише два строки поспіль.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися