Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2020, 10:00

Нацбанк змінив вимоги до реєстрації платіжних систем

Національний банк оновив вимоги до реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Що змінилося

Регулятор спростив вимоги до правил платіжних систем, платіжними організаціями яких є резиденти.

«Не потрібно буде відображати у правилах платіжних систем положення, пов’язані з фінансовим моніторингом та деякими питаннями оверсайта платіжних систем. Відтепер ці положення мають відображатися у внутрішніх документах платіжної організації платіжної системи-резидента», — йдеться у повідомленні.

Такі внутрішні документи мають бути розроблені протягом 3 місяців з дати внесення Нацбанком відомостей щодо цієї платіжної системи до Реєстру, але до дня початку проведення в цій платіжній системі першої операції з переказу коштів.

Також передбачено подання інформаційних довідок у вигляді опитувальника для реєстрації учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури, а також деталізовано вимоги регулятора щодо реєстрації непрямого учасника платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент. Ці зміни мають спростити заповнення документів для подання до НБУ.

Читайте також: 87 зі 100 операцій у травні були безготівковими — НБУ

Крім цього уточнено вимоги до документів, які подаються до НБУ для реєстрації міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є нерезидент.

При цьому документи, які вже узгоджені Нацбанком на момент набрання чинності змін, не потребують доопрацювання. Нові вимоги мають бути враховані під час внесення до документів чергових змін.

Читайте також: Нацбанк: Платіжна система України перейде на новий стандарт

Документи до Національного банку відтепер можуть подаватись й у електронному вигляді – з кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи.

НБУ також передбачив можливість отримання дубліката свідоцтва про узгодження правил/змін до правил платіжної системи-резидента та реєстраційного свідоцтва про участь у міжнародній платіжній системі-нерезиденті, у разі їх втрати або пошкодження.

Читайте також: Частка безготівкових розрахунків до кінця 2020 року складе 55% — НБУ

Відповідні зміни набирають чинності з 11 липня 2020 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися