Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2020, 15:42

Міжнародний ринок: Долар отримав підтримку від ФРС

Долар США в середу продовжив зростання завдяки поширенню коронавірусу в Сполучених Штатах і поверненню до карантину у деяких країнах, що призвело до зростання попиту на захисну валюту США. Про це пише Thomson Reuters.

Настрій на користь ризику також був підірваний після того, як представники Федеральної резервної системи висловили стурбованість тим, що зростання кількості випадків захворювання коронавірусом може завдати шкоди економічному зростанню в той самий час, коли починається проявлятися ефект від вжитих заходів стимулювання.

Торги

Юань трохи знизився по відношенню до долара, зупинивши дводенне ралі після того, як китайський центральний банк встановив більш слабкий серединний курс, ніж очікувалося.

Ринкові торги можуть відхилятися від цього серединного курсу не більше ніж на 2% в ту або іншу сторону. В іншому випадку регулятор втручається в торги з валютними інтервенціями.

Читайте також:Нерезиденти та інтрига навколо нового голови НБУ: що буде з доларом в середу

Інші азіатські валюти коливаються у вузьких діапазонах, так як нове зростання випадків зараження коронавірусом погрожувало поверненням карантину, в результаті чого інвестори знову занепокоїлися про зростаючі економічні витрати пандемії.

«Настрої змінюються щодня, але поки що долар, схоже, отримує підтримку, оскільки інвестори стали обережніше ставитися до вірусу», — сказав валютний стратег-аналітик Daiwa Securities Юкіо Ішизукі.

«Коментарі ФРС щодо економіки звучать похмуро. Є привід для занепокоєння, тому що важко зрозуміти, коли вірус виявиться під контролем», говорить він.

Долар торгується стабільно на рівні 107.43 ієн в середу після зростання на 0,3% у вівторок.

По відношенню до євро долар трохи впав до рівня $1.1286, євро також зріс на 0,3% на попередній сесії.

Долар купували по 0,9428 швейцарського франка, трохи змінившись за день.

Фунт коштує $1,2554 і котирувався на рівні 89,86 пенсів за євро.

Фунт досяг майже тритижневого максимуму, оскільки трейдери очікували, що пізніше в середу міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак оголосить про свої наступні кроки, щоб не допустити, щоб хвиля скорочень робочих місць завдала шкоди і без того ослабленій економіці.

Читайте також: Фондові індекси в Європі та США знизилися, в Китаї — зросли

Акції та облігації

Акції ослабли, прибутковість казначейських облігацій США знизилася, так як кількість підтверджених випадків коронавірусу в Сполучених Штатах у вівторок перевищила 3 мільйони, за підрахунками Reuters, вселяючи побоювання, що лікарні будуть перевантажені.

У Сполучених Штатах зареєстровано найбільшу кількість випадків зараження і випадків смерті від коронавіруса у світі.

На додаток до обережного тону, три чиновники ФРС висловили стурбованість тим, що зростання кількості інфекцій погрожує обмежити споживчі витрати і скоротити зайнятість, так як деякі програми стимулювання незабаром закінчуються.

Один з політиків ФРС обіцяв більше підтримки з боку центрального банку США.

Деякі трейдери попереджають, що долар може вирватися зі свого діапазону по відношенню до ієни, тому що валютні опціони закінчуються пізніше в середу і четвер.

Континентальний юань (CNY) трохи знизився до 7,0200, відступивши від майже чотиримісячного максимуму, досягнутого у вівторок, на тлі чуток про те, що Долар США в середу продовжив зростання завдяки поширенню коронавірусу в Сполучених Штатах і поверненню до карантину у деяких країнах, що призвело до зростання попиту на захисну валюту США.Народний банк Китаю намагається запобігти зростанню валюти.

Хоча обсяг промислового виробництва в Китаї відновився швидше, ніж у більшості інших країн, подальше розширення буде важко забезпечити без більш сильного, широкого попиту і зміни експорту.

Австралійський долар практично не змінився і склав 0,6939 долара після падіння на 0,4% у вівторок. Настрій у відношенні австралійця сильно постраждав після того, як у вівторок у другому за величиною австралійському місті Мельбурні були відновлені заходи щодо блокування через коронавірус.

Новозеландський долар практично не змінився і склав 0,6545 долара.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися