Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2020, 10:21

Шмигаль про нового голову НБУ: Сюрпризів не буде

Президент Володимир Зеленський пообіцяв банкірам, що сюрпризів щодо призначення нового керівника Національного банку не буде. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання віртуального круглого столу «Українські реформи: що далі?», організованого Chatham House, повідомляє «Укрінформ».

Президент Володимир Зеленський пообіцяв банкірам, що сюрпризів щодо призначення нового керівника Національного банку не буде.
Фото: tvoemisto.tv

«На мою думку, відставка голови Національного банку Смолія була дещо емоційна. Не хочеться використовувати інші слова. Звичайно, вона сколихнула і Україну, і наших міжнародних партнерів. Правління НБУ залишається на місцях, політика Національного банку залишається незмінною, вона й буде незмінною», — сказав Шмигаль.

Він наголосив на тому, що Національний банк згідно із Конституцією та законодавством є незалежною установою, чинити тиск на яку неможливо, так як неможливо чинити тиск на керівництво НБУ.

Читайте також: Цькування та шантаж. Команда Нацбанку звернулася до міжнародних організацій

«Це рішення про відставку  - рішення окремої особи. Воно ніяк не вплине на політику НБУ та тієї команди, яка зараз там працює», — сказав прем'єр-міністр.

Глава уряду також нагадав, що саме й той день, коли Смолій заявив про відставку, Україна мала би розмістити єврооблігації на суму $1, 75 млрд за рекордно низькою за останні 10 років ставкою.

Читайте також: Смолій розповів, що має на увазі під політичним тиском на НБУ

«Ця заява фактично сколихнула ринок, і для того, щоб не зіпсувати репутацію України перед нашими інвесторами та зберегти статус надійного учасника і партнера на ринку запозичень, ми були вимушені зупинити цю операцію. Звичайно, що ми розуміємо, що при призначенні нового керівника ми повернемося до цієї операції і будемо рухатися далі», — сказав Шмигаль.

«Сюрпризів щодо призначення нового керівника не буде. Це пообіцяв президент на зустрічі з представниками банківської спільноти України», — запевнив Шмигаль.

Читайте також: Голова НБУ написав заяву про звільнення через політичний тиск

Нагадаємо

  • 1 липня 2020 року Смолій написав і подав президенту заяву про звільнення у зв'язку з відставкою за власним бажанням через «систематичний політичний тиск».
  • 2 липня президент прийняв відставку. Підтримав відставку і профільний комітет Ради. 3 липня Рада звільнила Смолія.

Читайте також: Відставка голови НБУ. Хто замінить Смолія і що буде з економікою

Коментарі - 4

+
0
Petrovich121
Petrovich121
8 липня 2020, 10:33
#
Кто помнит -какие именно рекордные ставки по еврооблигациям планировались???)))
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 липня 2020, 13:13
#
7,3%
+
+57
20400808
20400808
8 липня 2020, 11:56
#
Если политика НБУ будет неизменна, то зачем нужно было менять главу НБУ? Очередное вранье от зеленых человечков!
+
+30
Artem Durnev
Artem Durnev
8 липня 2020, 17:18
#
> невозможно оказать давление на руководство НБУ.
Ага, а как насчет, например, не ставить на повестку назначение заместителей? Или жестко критиковать политику НБУ? Или называть черное белым и тд. Для начала стоит видимо охарактеризовать понятие «давление». А то, судя по всему, для Шмыгаля это что-то физическое.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися