Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 липня 2020, 17:45

Суд підтвердив, що Нацбанк законно відхилив кандидатуру Аджунера на посаду в Ощадбанку

Національний банк довів у суді законність відхилення кандидатури колишнього голови наглядової ради Ощадбанку Шевкі Аджунера. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Національний банк довів у суді законність відхилення кандидатури колишнього голови наглядової ради Ощадбанку Шевкі Аджунера.
Фото: railinsider.com.ua

Рішення суду

2 липня Шостий апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив апеляційну скаргу НБУ. Таким чином рішення суду першої інстанції у цій справі скасовано, а законність рішення НБУ про відмову пану Аджунеру підтверджено.

Чому не погодили кандидатуру Аджунера

  • По-перше, через конфлікт інтересів (одночасно головував у наглядових радах Ощадбанку, та клієнтів банку «НЕК «Укренерго» та «Укрзалізниці»).
  • По-друге, неналежне виконання обов’язків голови ради (процедурні порушення під час продовження повноважень голови правління Ощадбанку без проведення конкурсу).

Читайте також: Призначення глави Ощадбанку заблокували — ЗМІ

Передісторія

  • 19 лютого в Окружному адміністративному суді Києва повідомили, що Шевкі Аджунер виграв суд проти Нацбанку та оскаржив рішення НБУ, яким його не призначили до наглядової ради Ощадбанку.
  • 15 серпня 2019 року НБУ, за результатами тестування та співбесіди, відхилив кандидатури 5 з 9 членів наглядової ради Ощадбанку. Шевкі Аджунер — єдиний відомий іноземець серед них.
  • НБУ звинуватив наглядову раду Ощадбанку в порушеннях при переобранні Андрія Пишного на посаду голови банку.
  • У Нацбанку таке рішення пояснили тим, що кандидати провалили тестування та показали «негативні результати» під час співбесіди.
  • Аджунер подав позов проти Національного банку 19 вересня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися