Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 липня 2020, 18:02

Рада НБУ розгляне повторне призначення Олега Чурія 6 липня

Засідання Ради НБУ щодо призначення заступника голови НБУ Олега Чурія на другу каденцію, призначено на 6 липня. Про це повідомив під час сьогоднішнього пресбрифінгу уже ексголова НБУ Яків Смолій.

Засідання Ради НБУ щодо призначення заступника голови НБУ Олега Чурія на другу каденцію, призначено на 6 липня.
Фото: espreso.tv

Коли має відбутися засідання

За словами Смолія, після відмови Ради НБУ голосувати за повторне призначення Олега Чурія, він скликав позачергове засідання Ради і подав відповідний пакет документів. Таке право голові надає Закон «Про Національний банк».

Засідання призначено на понеділок, 6 липня. 

«Я сподіваюся, що голова Ради НБУ, виконуючи свій обов'язок по Закону „Про Національний банк“, проведе засідання, і Олег Євгенович буде призначений на другу каденцію», — зазначив Яків Смолій.

Читайте також: Рада НБУ відмовилась розглядати перепризначення Чурія

Нагадаємо, у вівторок, 30 червня, було засідання Ради НБУ. За словами Якова Смолія, завчасно, за 10 днів, як передбачено регламентом, він подав пропозицію про призначення Олега Чурія на повторний термін, оскільки термін його каденції закінчується 10 липня.

Читайте також: Рада НБУ оцінила діяльність регулятора й надала рекомендації

Однак Рада відмовилася включити це питання до порядку денного, і воно не було розглянуте.

У Нацбанку прокоментували, що безпідставна відмова поставити кандидатуру Чурія на голосування може вказувати на політичну вмотивованість окремих членів Ради НБУ, які не підтримали цю пропозицію.

Передісторія

  • Це не перший конфлікт між Радою НБУ та членами правління Нацбанку.
  • У грудні Національний банк звинуватив окремих членів Ради НБУ у політичній вмотивованості, а голова Ради НБУ Богдан Данилишин у відповідь заявив, що критика Ради є спробою відволікти увагу громадськості від фактів корупції в НБУ.
  • Також Смолій порівняв тези, які продукує Рада НБУ, з тезами мітингувальників під будівлею НБУ.
  • У січні Данилишин закликав до конструктивного діалогу між державою та колишніми власником Приватбанку Ігорем Коломойським.
  • Після того як в червні фінансовий комітет ВР підтримав проект постанови про оцінку діяльності глави НБУ Якова Смолія і рекомендував Раді прийняти документ, Данилишин просив Раду підтримати постанову.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 липня 2020, 14:13
#
Сьогодні, 6 липня 2020 року, відбулося позачергове засідання Ради Національного банку України (далі – Рада), на якому було розглянуто подання Голови Національного банку України Я.В.Смолія щодо призначення Чурія Олега Євгенійовича на посаду Заступника Голови Національного банку України.
Рада утрималася від призначення Чурія Олега Євгенійовича на посаду Заступника Голови Національного банку України.
Відповідно до статті 20 Закону України «Про Національний банк України» Заступник Голови Національного банку України, строк повноважень якого закінчився, перебуває на посаді до вступу на посаду новопризначеного Заступника Голови Національного банку України.
Рада і надалі налаштована на конструктивну співпрацю з Правлінням Національного банку України.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002184378189
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися