Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2020, 13:34

Tesla — найдорожчий автовиробник у світі

Цінні папери найбільшого виробника електрокарів вчора досягли історичного максимуму. Про це свідчать дані біржі NASDAQ. Як повідомляє LBLV, максимум, якого досягли акції Tesla за день, склав 1135,33 долара за штуку.

Такий ріст привів до підвищення капіталізації Тесла до 208,7 мільярда доларів. Так, компанія стала найдорожчою у світі в сфері автопрому. Виробника електрокарів вдалося обігнати Toyota Motor, капіталізація якої складає 201,9 мільярда доларів.

З початку поточного року акції Тесла подорожчали більше, ніж у два рази – з 418 до 1135 доларів. При цьому варто відзначити, що ринкова вартість Toyota знизилася більше, ніж на 10%.

По завершенні першого квартального періоду компанія Тесла випустила 103 тисячі машин. Це всього лише 4% від 2,4 мільйона авто, які були зроблені Toyota.

Автовиробник Toyota першим на ринку випустив газоэлектрического гібрида Prius. При цьому компанія трохи запізнилася з повним переходом на виробництво електрокарів, визначивши для себе пріоритет на водневих паливних елементах. Сьогодні компанія інвестує мільйони в розробку електрокарів і безпілотних автомобілів.

Компанія LBLV нагадує, що Тесла вийшла на біржу NASDAQ десять років тому. За цей час її акції подорожчали на 5837%. Тоді, 10 років тому, акцію Tesla можна було купити за 17 доларів. За цей час акції Форд впали в ціні на 50%, а General Motors – на 27%.

Александер Дубинський, фінансовий аналітик LBLV

Джерело: Мінфін