Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 16:22

Київська влада передумала змінювати правила проїзду для пільговиків

Пасажири, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду в громадському транспорті, зможуть користуватися проїзними посвідченнями старого зразка до кінця року. Про це повідомили в КМДА.

Пасажири, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду в громадському транспорті, зможуть користуватися проїзними посвідченнями старого зразка до кінця року.
Фото: censor.net.ua

Хто має право на пільги

«Учні київських шкіл зможуть користуватися паперовими учнівськими посвідченнями до моменту видачі нових. Студенти столичних закладів вищої освіти матимуть можливість оформити транспортну карту Kyiv Smart Card з пільговими поїздками», — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що пільгові категорії пасажирів, у яких є право безкоштовного проїзду, але вони не зареєстровані у Києві, зможуть скористатися своїм правом у звичному режимі.

У КМДА також заявили про готовність відстрочити до 1 січня 2021 року введення єдиного електронного квитка на проїзд у міському громадському транспорті, щоб дати можливість уряду розробити зміни до законодавства щодо надання пільг на проїзд пільговим категоріям громадян. А громадянам, які мають пільги, – можливість безкоштовно користуватися громадським транспортом.

Що ще відомо

Також в КМДА повідомили, що система електронного квитка технічно готова до впровадження і повноцінно працює в міському громадському транспорті з 2019 року.

Для цього були модернізовані турнікети в метрополітені, встановлені касові апарати на всіх станціях, підключено 100% наземного транспорту, а також адаптовані турнікети на міській електричці та швидкісному трамваї до системи е-квитка.

Читайте також: У Києві створили карту точок продажу і поповнення е‑квитка

Нагадаємо

  • Раніше сьогодні повідомлялося, з 1 липня 2020 року в Києві діятимуть нові правила пільгового проїзду в громадському транспорті. Йшлося про те, що пасажири, які не зареєстровані в столиці, повинні будуть з використаними квитками звертатися до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

Коментарі - 2

+
+40
bonv
bonv
30 червня 2020, 16:32
#
Передумали і добре..
+
+13
Александр Кашкаров
Александр Кашкаров
30 червня 2020, 21:28
#
Ребят, до конца дня еще два с половиной часа, подумайте там хорошенько. Ну а если не придумаете - впереди новій день, а за ним еще один день, в общем мозги *** времени у вас много :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися