Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2020, 14:36

НБУ призначив керівника з питань регулювання діяльності небанків

Директором Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ Національного банку призначено Ольгу Гурбич. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Директором Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ Національного банку призначено Ольгу Гурбич.
Фото: zn.ua

Новий підрозділ в НБУ створено для забезпечення  ефективного виконання Нацбанком функцій щодо регулювання ринків небанківських фінансових послуг в межах проєкту «спліт».

Що відомо про Ольгу Гурбич

Ольга Гурбич уже 15 років працює у сфері фінансових послуг, із них — 12 років на керівних посадах.

Останнім місцем роботи Ольги є Світовий Банк. 3 2015 до 2019 року Ольга була Членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Читайте також: «Спліт»: Що НБУ обіцяє небанківським фінустановам

Із 2005 до 2015 року працювала в Allianz Group, одній із найбільших фінансових груп у світі, СК «ПРОСТО-Страхування», компанії «АРТ.Консалтинг», експортному страховому агентстві «ЕКСАР» та юридичному бюро «Бондар і Бондар», де займалася питаннями правового супроводу, розробленням страхових продуктів, управлінням інвестиційними проєктами тощо.

Читайте також: НБУ поки не дозволить небанківським фінустановам залучати кошти вкладників

Обов'язки на посаді

До основних обов’язків Ольги Гурбич належатимуть:

  • розроблення пропозицій до законодавчих актів України з питань регулювання діяльності небанків;
  • розроблення проєктів нормативно-правових та розпорядчих актів НБУ відповідно до законодавства України, міжнародних норм діяльності та положень європейського законодавства;
  • аналіз стану та тенденцій розвитку ринків фінансових послуг;
  • моделювання процесів із питань регулювання та нагляду за небанківськими фінансовими установами тощо.

Читайте також: Чистки на небанківському ринку не буде — НБУ

Нагадаємо

  • З 1 липня НБУ розширить межі свого регулювання на небанківські фінустанови відповідно до закону про «спліт».
  • 12 вересня 2019 року Рада ухвалила закон про «спліт». Тоді за нього проголосувало 296 депутатів. 16 жовтня цей закон підписав президент.
  • Модель нового регулювання ринку факторингу Нацбанк презентував 4 травня під час обговорення з фінкомпаніями «Білої книги» і опублікував у документі «Майбутнє регулювання небанківського мікрокредитування».
  • Згідно з ним НБУ планує дозволити фінкомпаніям додатково залучати кошти афілійованих осіб і кошти на умовах субборгу. Також компанії можуть випускати акції й корпоративні облігації з їх публічним розміщенням.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 червня 2020, 15:48
#
Очередной скандал в НБУ...

Между Советом НБУ и правлением снова конфликт: не могут назначить заместителя главы

Совет НБУ отказался внести в повестку дня вопрос назначения Олега Чурия на должность заместителя главы Национального банка на повторный семилетний срок. Правление НБУ отмечает, что такие действия Совета противоречат закону.

"Представление о назначении Чурия на должность заместителя главы НБУ на второй срок подряд с 11 июля 2020 были внесены Председателем НБУ в Совет НБУ 19 июня 2020 с соблюдением всех требований действующего законодательства как к документам, так и к срокам их внесения.
Несмотря на это Совет НБУ без надлежащего обоснования причин отказалась поставить данный вопрос на повестку дня сегодняшнего заседания, увеличивая институциональные риски для деятельности НБУ. Во время голосования лишь 4 из 9 членов Совета НБУ поддержали рассмотрение данного вопроса в ходе сегодняшнего заседания", - говорится в сообщении НБУ.
В Нацбанке отмечают, что безосновательный отказ поставить данную кандидатуру на голосование может указывать на политическую мотивированность отдельных членов Совета НБУ, которые не поддержали это предложение.
Глава НБУ планирует инициировать созыв внеочередного заседания Совета НБУ на 6 июля 2020 для рассмотрения вопроса назначения Олега Чурия на должность заместителя главы НБУ.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 червня 2020, 15:50
#
Рада НБУ безпідставно не розглянула призначення Олега Чурія на посаду заступника Голови НБУ

Сьогодні під час чергового засідання Рада НБУ безпідставно, в порушення Закону України «Про Національний банк України» та регламенту Ради НБУ відмовилася внести у порядок денний питання призначення Олега Чурія на посаду заступника Голови Національного банку на повторний термін строком сім років попри те, що його повноваження спливають вже 10 липня 2020 року.
Подання про призначення Олега Чурія на посаду заступника Голови НБУ на другий строк поспіль з 11 липня 2020 року було внесено Головою НБУ до Ради НБУ 19 червня 2020 з повним дотриманням усіх вимог чинного законодавства як до документів, так і до строків їх внесення.

https://bank.gov.ua/ua/news/all/komentar-dlya-zmi-rada-nbu-bezpidstavno-ne-rozglyanula-priznachennya-olega-churiya-na-posadu-zastupnika-golovi-nbu
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися