Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 червня 2020, 15:10

Коронакриза може перевірити на міцність ресурси МВФ — Георгієва

Глобальна економічна криза, викликана пандемією коронавірусу, може в підсумку перевірити на міцність ресурси Міжнародного валютного фонду в розмірі $1 трлн. Про це заявила глава МВФ Кристаліна Георгієва, повідомляє Reuters.

Глобальна економічна криза, викликана пандемією коронавірусу, може в підсумку перевірити на міцність ресурси Міжнародного валютного фонду в розмірі $1 трлн.
Фото: journalist.today

Про що попередила голова Фонду

За словами Георгієвої, тепер стало очевидно, що економічному відновленню доведеться стартувати в умовах широкого поширення вірусу по всьому світу.

Країни-члени МВФ готові надати додаткову підтримку фонду в разі необхідності, додала вона.

МВФ раніше повідомив, що пандемія завдає більш масштабного і глибокого збитку економічній активності, ніж передбачалося спочатку, і знову знизив прогноз для світового ВВП на 2020 рік.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз падіння світової економіки до 4,9%

Порівняно з прогнозами в квітні, зростання світової економіки в 2021 році прогнозується на рівні 5,4% (проти 5,8%).

«Як і в квітневих прогнозах, існує високий рівень невизначеності щодо прогнозу. Економіка країн з ринком, що формується, і країн, що розвиваються, в 2020 році впаде на 3% (раніше очікувалося зниження на 1%), а в 2021 році зросте на 5 9% (попередній прогноз — зростання на 6,6%)», — йдеться в огляді.

Читайте також: Ефект «коронавірусної» кризи може відчуватися до 2025 року — МВФ

Нагадаємо

  • 10 червня МВФ після затвердження програми допомоги Україні погіршив прогноз падіння українського ВВП в 2020 році до 8,2%.
  • У Фонді пояснюють такий прогноз слабким запасом накопичень у населення і обмеженою фіскальної підтримкою економіки.

Коментарі - 4

+
+41
bonv
bonv
29 червня 2020, 15:15
#
Глава Європейського центробанку (ЄЦБ) Крістін Лагард вважає, що світ, ймовірно, вже пройшов найгірший період кризи, викликаної пандемією коронавірусу, але можлива друга хвиля.
Про це вона заявила  26 червня, під час онлайн-саміту Northern Light Summit, повідомляє телеканал CNBC.
«Напевно, ми пройшли нижню точку. Я говорю це з деяким трепетом, бо, звичайно, може бути друга хвиля», - сказала Лагард.
Вона додала, що світ не буде колишнім після пандемії. На її думку, відновлення «буде неповним і може бути трансформаційним».
Лагард зазначила, що деяким бізнес-моделям доведеться боротися за виживання і адаптуватися до нового світу. Також з'являться нові компанії, які будуть необхідні в умовах зміненої реальності. Глава Європейського центробанку також зазначила, що світова торгівля значно скоротиться.
+
+15
bonv
bonv
29 червня 2020, 15:19
#
Неправду говорят, что с деньгами тяжело расставаться. Гораздо сложнее с ними встретиться!:))
+
0
preyvanamor
preyvanamor
30 червня 2020, 2:54
#
Повністю штучна «криза»!!! Швеція яскраво показала, що вірус НЕ страшніше грипу, якщо в Швеції померло без ніяких недокарантинів стільки ж людей, як під час епідемії грипу в 1993-ому....
+
0
ramarren
ramarren
30 червня 2020, 9:09
#
Дуже «нестрашний» грип був сто років тому - померли десятки мільйонів. А шведи вже плачуть, бо їм не хочуть відкривати Шенген - догралися в «особливий шлях»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися