Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2020, 9:07

Гроші у справу: як отримати прибуток від заощаджень за лічені дні

Пандемія коронавірусу та локдаун неабияк вплинули на ставлення багатьох людей до грошей. Більшість українців налаштовані скоротити свої витрати і перейти до більш жорсткої економії. У той же час, відсутність визначеності та побоювання втратити джерело доходів спонукають людей тримати заощадження завжди під рукою. Але зберігати гроші вдома — не найкраще рішення. «Гроші повинні працювати» — це правило лишається актуальним за будь-якої ситуації, і криза не виняток.

Скільки б не існувало інструментів інвестування, найдоступнішим і зрозумілим залишається банківський депозит. Розбагатіти на ньому навряд чи вийде, але примножити свій статок і убезпечити заощадження від інфляції депозит дозволяє. До того ж це позбавляє від занепокоєння з приводу того, що велику суму з квартири можуть просто вкрасти. А якщо ви не впевнені, що можете надовго розлучитися з грошима чи припускаєте незабаром велику покупку, то завжди можуть стати в нагоді короткострокові депозити. Їх вигода в тому, що забрати депозит можна вже через 1-3 місяці, а якщо гострої потреби в грошах немає, то такий вклад завжди можна з легкістю продовжити.

Відразу ж потрібно відзначити, що далеко не всі фінансові організації мають у своєму арсеналі короткострокові депозитні продукти. Тільки чотири великих українських банки пропонують вклади на надкороткі терміни. Одним з лідерів цього сегменту залишається Альфа-Банк Україна. Банк розробив для своїх клієнтів цілу лінійку короткострокових вкладів під різні вимоги і завдання.

Депозит у мобільному на 7 днів

Для тих, хто воліє спочатку провести тест-драйв продукту, а вже потім розміщувати свої гроші на більш тривалі терміни, Альфа-Банк розробив короткостроковий депозит в гривні – «Мобільний». Його головна перевага — максимальна простота. відкриття здійснюється online в мобільному банку Alfa-Mobile Ukraine або інтернет-банкінгу My Alfa-Bank. причому почати накопичення можна з суми в 5 тис. грн, розмістивши її на термін – 7, 14 або 29 днів. У цьому депозиті опція поповнення та дострокового зняття відсутня. І правду кажучи, на таких коротких строках навряд чи знадобиться. При цьому вкладник завжди може продовжити депозит на новий термін, тим паче, що ніяких обмежень за кількістю пролонгацій не встановлено.

Продукт дуже зручний і дозволяє швидко розпочати накопичення, навчитися керувати своїми фінансами і отримати додатковий дохід. Депозит «Мобільний» від Альфа-Банку своїм вкладникам забезпечує до 8,5% річних. Це дуже гідний відсоток. Для порівняння, державний Укргазбанк за короткостроковими гривневими вкладами пропонує не більше 7% річних.

Депозит, з яким гроші доступні у будь-який момент

Ми не завжди можемо спрогнозувати, коли і яка сума нам знадобиться. Тому строковий депозит, нехай навіть і терміном на тиждень, може не підійти.

Банки знайшли спосіб вирішення цих завдань, запропонувавши клієнтам ощадні та накопичувальні рахунки. Це, безумовно, цікавий продукт, що дозволяє вкладнику у будь-який час поповнювати рахунок або знімати гроші. Звичайно, в такому випадку ставка буде нижчою, але це плата за доступ до рахунку в режимі 24/7. Дохідність депозиту «Ощадний» від Альфа-Банку становить до 9% річних в гривні. І потрібно сказати, що це один з найвищих відсотків за такими вкладами. Наприклад, у Райффайзен Банк Аваль або Credit Agricole Bank, дохідність не досягає навіть 7%.

Відсотки по депозиту нараховуються щомісяця на залишок коштів на рахунку.

Що цікаво, один клієнт може відкрити кілька ощадних рахунків і таким чином
збирати одночасно на кілька цілей.

Дохід на залишок на картковому рахунку

Окремої уваги заслуговує послуга від Альфа-Банку «Дохідний сейф». По суті, це накопичувальний рахунок, прив'язаний до дебетової картки. Власник може переказати на нього будь-яку бажану суму і отримувати від 7% до 9% річних у гривні. Ставки залежать від пакету послуг, в рамках якого оформлена дебетова карта – White, Black або Graphite.

Ще одна корисна опція – гроші можна зняти в будь-який момент. Своїм рахунком можна керувати в режимі online в будь-який час і з будь-якої точки світу за допомогою мобільного додатку Alfa-Mobile Ukraine або інтернет-банкінгу My Alfa-Bank. Заходьте у мобільний банк, розділ інформації щодо карти і за допомогою кнопок «Зняти» або «Поповнити» змінювати суму коштів на «Дохідному сейфі».

Сучасний банківський сектор дає достатньо інструментів, які дозволяють не просто зберегти, але і примножити заощадження. Причому починати накопичувати кошти на різні цілі можна з найнезначніших сум, а короткі рядки та гнучкі умови забезпечать вам впевненість в тому, що накопичений капітал не тільки дасть дохід, але і буде під рукою тоді, коли в цьому виникне необхідність.

Коментарі - 10

+
+27
ballistic
ballistic
25 червня 2020, 14:02
#
Така щедрість вказує, що у Альфи складнощі з притоком депозитів.
+
+51
Igorenya
Igorenya
25 червня 2020, 18:26
#
С такими % складнощи будут не только у Альфы
+
0
Dima684
Dima684
25 червня 2020, 19:25
#
Трудностей не будет, т.к. у большинства вкладчиков нет альтернативы
+
0
Antonim54
Antonim54
25 червня 2020, 20:27
#
Уже было подобное раньше.. Тогда тоже банкиры думали, что проблем не будет.. Но потом названивали с предложением вернуться под бонусные ставки #Зе наступает на одни и те же грабли
+
+7
ballistic
ballistic
26 червня 2020, 0:51
#
Альтернатива завжди є - не залишати свої накопичення в банку
+
+15
sanch ☺
sanch ☺
26 червня 2020, 10:13
#
Ставка в гривне 9 %.
Отнимем налоги, комиссию за пополнение или снятие, другие комиссии и заморочки (касательно альфа-банка), на выходе имеем меньше 7 %. Берем предположенную инфляцию к декабрю этого года в 11.6 % (https://minfin.com.ua/2020/04/03/42924912/) или усредненную за последние 20 лет.

Выходит, что по отношению к другим валютам или потребительской корзине, такие депозиты к цели ведут окольными путями.
+
0
ballistic
ballistic
26 червня 2020, 10:17
#
Цікаво, від процентного доходу в доларах Ви теж віднімаєте офіційну гривневу інфляцію?
+
0
sanch ☺
sanch ☺
26 червня 2020, 15:14
#
Нет
+
0
ballistic
ballistic
26 червня 2020, 15:33
#
Підрахуй аплодує стоячи :)
+
+15
mike123
mike123
30 червня 2020, 21:45
#
Альфа скромно умалчивает, что для того, чтобы эти их «до 9%» у них получить, нужно заморочиться (быть на определенном тарифе, открывать отдельный счет, деньги переводить и т.п.).

И не менее скромно не упоминает Моно, который платит 10% на текущий остаток по карте безо всяких заморочек.

Удивительно, как они свои ставки не сравнили со ставками Укрсиба...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися