Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2020, 17:15

Які компанії активно розвивались, незважаючи на кризу та карантин

Глобальна криза пішла на користь багатьом компаніям, і, в першу чергу, — гігантам електронної комерції. Їх акції зростають, випереджаючи інший ринок, і цілком можливо продовжать цю тенденцію і після пандемії.

Які фінансові показники демонструють провідні компанії онлайн-комерції, в статті для investing.com розповів трейдер Харіс Анвер. «Мінфін» наводить скорочену версію публікації.

Amazon

Компанія отримала найбільшу користь з пандемії, що змусила споживачів звернутися до онлайн-каналів. В умовах підвищеного попиту на онлайн-торгівлю оптимізм Уолл-стріт щодо акцій Amazon продовжує зростати.

У нещодавній замітці аналітик Needham Лора Мартін порадила «купувати» акції Amazon з таргетом в $3200. З урахуванням того, що в п'ятницю вони закрилися на позначці $2675,01, папери мають потенціал зростання ще на 20%.

У довгостроковій перспективі Мартін очікує зростання Amazon до 4500-5000 доларів, пояснюючи це наявністю безлічі «мультиплікаторів прихованої цінності» компанії (тобто тих позитивних моментів, які не відображаються у балансових звітах). До них вона відносить розміри ринку, розвинену екосистему і диверсифіковані доходи компанії.

У нещодавній замітці експерти Barclays відзначили, що навіть після 40% зростання ринкової капіталізації з початку 2020 року Amazon залишається одним з найвдаліших вкладень для інвесторів.

Shopify

Канадському провайдеру платформи електронної комерції Shopify пандемія також пішла на користь. Компанія пропонує клієнтам інструменти, що дозволяють створювати веб-сайти і займатися електронною торгівлею за декількома каналами. З початку року її ринкова капіталізація зросла на 121%, зробивши її найдорожчим представником фондового ринку Канади.

У п'ятницю акції закрилися на позначці $881.

За словами аналітика RBC Capital Марка Махані, Shopify ще не розгубила потенціал зростання. Експерт збільшив свій цільовий рівень для акцій компанії з $825 до $1000.

Читайте також: Як інвестувати в акції іноземних компаній. Інструкція

Однією з сильних сторін Shopify є те, що вона пропонує малому і середньому бізнесу вкрай ефективний і недорогий спосіб створення онлайн-магазинів. Платформа бере на себе всі питання, пов'язані із забезпеченням безпеки, резервного копіювання даних та обробки платежів, дозволяючи клієнтам повністю зосередитися на своєму бізнесі.

Limited Sea

Якщо ви не хочете зациклюватися на Північній Америці і бажаєте зробити ставку на ринки, що розвиваються, то вам варто звернути увагу на Sea Limited.

Основними операційними підрозділами компанії є Shopee (популярна платформа онлайн-шопінгу в Південно-Східній Азії і Тайвані), а також ігрова компанія Garena. Користувачами Shopee є малі і середні підприємства, а також «мілленіали». Крім того, Sea належить підрозділ фінансових послуг SeaMoney.

У першому кварталі виручка компанії збільшилася на 58%, порівняно з минулорічними показниками, в той час як обсяг продажів в рамках її платформи електронної торгівлі зріс на 74%. Число активних користувачів зросло на 48% і досягло 402 мільйонів, а кількість платних передплатників збільшилася на 73% до 36 мільйонів.

Читайте також: Як Tesla стала найдорожчим автовиробником у світі

Акції Sea Limited. змогли прокататися на цій «електронної хвилі» і з початку року додали понад 160%, закрившись у п'ятницю на позначці $106,94.

Коментарі - 1

+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
24 червня 2020, 1:41
#
Вже ж мовилося: виручка-то ДОПОМОГА!!! а стосовно фірм\компаній то-ВИТОРГ!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися