Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2020, 18:50

Уряд затвердив порядок повернення невикористаної частини гранту ЄС

Кабмін затвердив розроблений Міністерством фінансів порядок повернення неналежно витрачених коштів та невикористаної частини гранту Європейського Союзу. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду.

Кабмін затвердив розроблений Міністерством фінансів порядок повернення неналежно витрачених коштів та невикористаної частини гранту Європейського Союзу.
Фото: ukrinform.ua

Чому була потреба ухвалити механізм

Відсутність механізму виконання зобов’язань для повернення грантових коштів мала негативний вплив на імідж України як учасника ППС ЄІС, кажуть в уряді.

Попри те, що це вже третій період впровадження цього інструменту допомоги Європейської Комісії (2004-2006, 2007-2013, 2014-2020), проект Порядку повернення неналежно використаних/невикористаних коштів розроблено і подається на розгляд уряду вперше.

Читайте також: Європарламент схвалив 1,2 мільярда євро кредиту Україні. Фінальне слово — за Радою ЄС

Нагадаємо

  • Європейська комісія від імені ЄС схвалила виплату Україні кредиту у розмірі 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги (МФА).
  • Разом з цією сумою допомога ЄС вигляді позик макрофінансової допомоги з 2014 року становить 3,8 млрд євро і це найбільша суму, яку ЄС надавав країнам-партнерам.
  • В Єврокомісії уточнюють, що виділення другого і останнього траншу МФА стало можливим після того, як Україна здійснила 12 політичних дій, узгоджених з ЄС. Серед них, заходи у сфері боротьби з корупцією та відмиванням грошей, управління держфінансами, банківському секторі, енергетиці, охороні здоров'я та соціальній політиці.

Коментарі - 1

+
+18
Heiter75
Heiter75
18 червня 2020, 9:43
#
М-да... Суть сводится к следующему: больше, чем Украина, у ЕС денег не клянчил ещё никто...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися