Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 червня 2020, 14:36

Економічна криза не вплинула на якість обслуговування кредитів під заставу — експерт

Рівень виплат за кредитами, які фінансові компанії надавали під заставу автомобілів чи нерухомості, знаходиться на докризовому рівні. Про це повідомив голова наглядової ради Royal Standard Group Андрій Чумачев під час вебінару «$1 тисяча, $10 тисяч, $50 тисяч: Куди інвестувати у 2020 році», який проводив «Мінфін».

За словами Андрія Чумачева, основна причина відсутності кризи неплатежів за такими кредитами полягає в тому, що маючи кілька позик, позичальник завжди в першу чергу сплачуватиме за тією, яку отримав під заставу свого майна.

Також він зазначив, що в період кризи виріс попит на кредитування. «Багато людей в цей час втратили постійні джерела доходів. У когось зменшилась заробітна плата, або прибутки від підприємницької діяльності. Водночас необхідність покривати термінові витрати залишилася», — пояснив Андрій Чумачев.

Інвестиції в фінансові компанії

На думку генерального директора Royal Standard Group Костянтина Мостіпана, за нинішніх умов інвестиції в фінансові компанії, які працюють на ринку кредитування під заставу – один з найнадійніших способів вкласти гроші.

Він вважає, що такі компанії можуть легше переживати кризу, оскільки кредитування – суспільно необхідний продукт, потрібний для розвитку економіки. Саме тому органи влади навіть в умовах карантину не вводили обмежень для діяльності таких компаній.

До того ж, наголосив Костянтин Мостіпан, попит на кредити залишається високим і в умовах кризи, і в умовах економічного спаду.

«Третя важлива причина надійності таких фінансових компаній – наявність заставного майна. Якщо платоспроможність населення падає і немає можливості платити за кредитами, у нас завжди є можливість реалізувати заставне майно і повернути кошти», — зазначив Костянтин Мостіпан.

Читайте такожЯк карантин вплинув на гаманці українців (інфографіка)

Нагадаємо, як повідомляв «Мінфін», банківське кредитування з початку карантину скоротилось у 3 рази. Деякі ж банки зменшили видачу кредитів у 10-15 разів. Водночас, МФО хоча також зменшили обсяги кредитування, але не так суттєво. Фінансові компанії почали виходити на докризові показники швидше, ніж банки.

Коментарі - 5

+
0
bonv
bonv
11 червня 2020, 14:43
#
— Ты же в банковской сфере работаешь. Хочу кредит оформить.
— Знаешь, у мафии можно в долг взять.
— Да ты что, я же не самоубийца! Скажи мне как лучший друг, какой банк выбрать?
— Как друг советую: у мафии возьми.
+
+18
mary27
mary27
11 червня 2020, 14:43
#
Очень странные заявления.
Впрочем, речь о том, что ''инвестировать'' в финансовые пирамиды, маскирующиеся под кредитные помойки.
+
0
bonv
bonv
11 червня 2020, 14:45
#
Тебе скучно и одиноко? Никто не звонит, не пишет, не приходит? Нет романтики и приключений? Это легко исправить! Возьми кредиты и не плати!:)
+
0
ofindependence
ofindependence
11 червня 2020, 14:46
#
Один дед мне говорит 11.06, за отопление апрель, март платить не буду, сандалии пол пенсии стоят)
+
0
admqwerty
admqwerty
12 червня 2020, 11:14
#
#mary27, Всегда радуют эксперты, которые посвящают всё, что видят, в финансовые пирамиды. У этой компании лицензии Нацкомфинуслуг и уйма залогового имущества. Всё можно сверить у них на сайте, там же и отчетность с аудитом опубликована. Если они кредиты под 60-90% выдают, то ясно что им есть за что платить инвесторам.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися