Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 червня 2020, 16:30

Інвестори збільшують вкладення в криптовалюту

Після третього халвингу біткоіна інтерес інституційних інвесторів до біткоіну різко збільшився. За останні кілька тижнів після ділення надвоє на ринку відзначається приплив інвесторів, які готові вкладати гроші в біткоин, як один з найбільш ефективних інвестиційних активів. Про це пише beincrypto.ru.

Після третього халвингу біткоіна інтерес інституційних інвесторів до біткоіну різко збільшився.
Фото: focus.ua

Бики vs ведмеді: хто переможе

В останні кілька тижнів після третього халвингу біткоіна на ринку криптовалют відзначається підвищена волатильність і цінові стрибки.

На початку тижня головна криптовалюта вперше за кілька тижнів пробила поріг в $10 000 і навіть досягла позначки в $10 400, але не змогла протриматися на цьому рубежі і кількох годин, відкотившись назад до $9550. Такі цінові гойдалки, безумовно, не йдуть на користь інвесторам, але також не є перешкодою для подальшого інвестування в криптовалюти.

«Біткоін знаходиться на гойдалці між биками і ведмедями. З одного боку, у нас є мережеві дані та технічні дані. Інші, сильні фундаментальні показники і кореляція з фондовими індексами США», – сказав Ніколас Пелеканос, керівник відділу торгівлі в NEM Ventures.

І поки ринок знаходиться в стані підвищеної волатильності, інвесторам може знадобитися від півроку до року, щоб отримати прибуток від вкладених в біткоін коштів.

Читайте також: Біткоін досяг $ 9800, наступна зупинка — $10 тисяч

Інвестиційні компанії прогнозують приплив інституційних інвесторів до кінця року.

Керуючий директор Grayscale Майкл Сонненшайн, що володіє криптоактивами на $4 мільярди, заявив, що з квітня інвестиційний фонд біткоінів компанії виріс на $2 мільярди станом на 2 червня 2020 року.

«Існує великий імпульс і зацікавленість в інвестуванні в цифрові валюти, особливо в умовах невизначеності, пандемії, політичної напруженості і кількості стимулів, накачуваних у світову економіку», – сказав Сонненшайн.

Коли біткоін доведе свій інвестиційний потенціал

Інвестиційні компанії порівнюють біткоін з золотом і навіть називають монету його «цифровим еквівалентом».

Читайте також: Bitcoin повернеться до позначки $20 тисяч до кінця цього року — аналітик

«Біткоін має великий потенціал для зростання. Золото оцінюється у $8 трильйонів, а біткоін оцінюється менш ніж у $200 мільярдів. Просто потрібно більше часу для масового прийняття. Людям потрібно достатньо часу, щоб повністю зрозуміти і повірити в це», — сказав голова Digital Finance Group Джеймс .

Експерти прогнозують зростання вартості біткоіна до позначки в $20 000. Цьому сприяють декілька факторів, головний з яких – зростання відкритого інтересу до ф'ючерсів.

Читайте також: Румунія планує заробляти на біткоіні не менше 10 мільйонів євро на рік

Як повідомляють аналітики Bloomberg, в підтримку ціни криптовалюти також працюють і ф'ючерси на біткоін, які сьогодні активно торгуються на Чиказькій товарній біржі (СМЕ). Відкритий інтерес до ф'ючерсних контрактів на біткоін особливо зріс, коли монета пробила позначку в $10 000.

Експерти вважають, що цей фактор стане одним з вирішальних у зростанні ціни ВТС. Сьогодні все більше інституційних інвесторів готові вкладати гроші в торгівлю деривативами криптовалют.

Читайте також: Bitcoin може подорожчати до $10 тисяч — аналітики

Коментарі - 3

+
0
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
5 червня 2020, 17:01
#
Сейчас эксперты как набегут, потом две недели будут из этой новости уведомления приходить
+
+7
Alpenstein
Alpenstein
5 червня 2020, 17:04
#
Що воно таке той бідконь.

Раньше інтерес в людей був до дівчат, посидіть добре з дружбанами і канєшно космонавтики. А тепер одкритий інтерес інституціональних інвєсторов визивають фьючерсні контракти, просто нужно больше врем'я для принятія етого....
+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
5 червня 2020, 18:03
#
А как же не идут сюда инвесторы, тут же такие перспективы как в МММ чем больше вложил тем меньше получил
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися