Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2020, 8:43

Найбільша в світі ювелірна компанія перейде на перероблене золото

Датська компанія Pandora, яка є найбільшою в світі за кількістю вироблених ювелірний виробів, вирішила відмовитися від використання при їх виготовленні  видобутого золота і срібла і повністю перейти на перероблену сировину. Про це пише Bloomberg.

Датська компанія Pandora, яка є найбільшою в світі за кількістю вироблених ювелірний виробів, вирішила відмовитися від використання при їх виготовленні  видобутого золота і срібла і повністю перейти на перероблену сировину.
Фото: sobitie.com.ua

Плани компанії

«Метали, видобуті століття тому, так само хороші, як і нові», — заявив глава компанії Олександр Лачик.

Він зазначив, що новий підхід не позначиться на якості ювелірних виробів. А представник компанії підкреслив, що це також не вплине на їх ціну та не призведе до значних додаткових витрат.

В даний час Pandora використовує у виробництві 71% переробленого золота і срібла. Компанія відзначає, що близько 15% всього срібла надходить на світовий ринок після переробки.

Читайте також: Louis Vuitton запропонував за Tiffany & Co $16 мільярдів

Pandora повністю відмовиться від використання видобутого золота і срібла в 2025 році, що зробить компанію більш привабливою метою для інвесторів, що прагнуть вкладати кошти в активи, які відповідають у тому числі екологічним цілям.

«Потреба в сталих методах ведення бізнесу стає все більш важливою», — зазначив Лачик.

Читайте також: Українські ломбарди показали свої активи і розкрили дані про кредити

За оцінкою Pandora, перехід на використання перероблених дорогоцінних металів скоротить викид вуглецю в атмосферу на дві третини по сріблу і більш ніж на 99% для золота. У тому числі за рахунок значного скорочення водокористування при видобутку металів.

На тлі новини акції Pandora виросли в Копенгагені майже на 5%. Ринкова вартість компанії досягла 33,37 млрд крон.

Коментарі - 1

+
+48
bonv
bonv
3 червня 2020, 9:36
#
- Люба, ти прекрасна, як ці квіти!
- А я думала, я прекрасна, як золотий браслет.
- Ні. Ти прекрасна, як ці квіти.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися