Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 8:43

Фінмоніторинг: НБУ у травні оштрафував два банки за порушення

Нацбанк за результатами перевірок в травні 2020 року застосував до двох банків та однієї небанківської фінансової установи заходи впливу. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Нацбанк за результатами перевірок в травні 2020 року застосував до двох банків та однієї небанківської фінансової установи заходи впливу.
Фото: dt.ua

Кого оштрафував НБУ

Національний банк застосував до Таскомбанку штраф у розмірі 2,363 млн грн за неналежне управління ризиками легалізації кримінальних доходів/фінансування тероризму, невиконання обов’язку ретельного вивчення клієнтів, нездійснення на постійній основі з урахуванням ризик-орієнтованих підходів аналізу фінансових операцій клієнтів банку протягом 2017-2018 років.

«Зокрема, клієнти банку були залучені до схеми обготівкування коштів, реалізованої засобами інкасації банку «Юнісон», який на момент проведення фінансових операцій був віднесений до категорії неплатоспроможних», — повідомили в НБУ.

Читайте також: Чотири міфи про закон про фінмоніторинг. Як буде насправді

Крім цього, банк отримав письмове застереження за невиявлення/несвоєчасне виявлення факту належності клієнтів до публічних осіб; проведення операцій, які порушують обмеження, установлені санкціями.

Полікомбанк отримав штраф у розмірі 300 тис. грн за нездійснення належного аналізу фінансових операцій клієнтів.

Читайте також: Фінмоніторинг. Регулятор в лютому оштрафував три банки

  • ТОВ «Фінансова компанія «Вей Фор Пей»

ТОВ «Фінансова компанія «Вей Фор Пей» отримала штраф у розмірі 51 тис. грн за ненадання небанківською фінансовою установою на запит Національного банку інформації, необхідної для виконання функцій державного нагляду за цією установою.

Читайте також: Фінмоніторинг: у 2019 році НБУ оштрафував банки на 51 мільйон

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися