Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 червня 2020, 8:30

Банки видали дешевих кредитів на 340 мільйонів

Станом на 1 червня українські банки видали малому бізнесу та підприємцям 546 кредитів на 339 млн грн у рамках держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

За минулий тиждень банки надали 62 кредити сумарно на 43 млн грн.

Нагадаємо

Минулого тижня в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» державний Укргазбанк видав перший кредит для розвитку стартапу та першу позику під гарантію Фонду розвитку підприємництва.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. З 1 березня банки видаватимуть позику без застави

Умови програми

  • Банки видають кредити малого і середнього бізнесу з виручкою до 50 мільйонів гривень.

  • Держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом — ставки складають від 5 до 9% річних в залежності від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Читайте також: Чому банки «саботують» програму доступних кредитів «5-7-9»

  • З 1 березня державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включає додаткову опцію — часткові кредитні гарантії. Інструмент дозволяє вирішити проблему відсутності або нестачі застави у позичальника.

Вибрати кредит готівкою

На що видають кредити

  • На придбання або модернізацію основних засобів, об'єктів нерухомості та транспортних засобів для використання в комерційних і виробничих цілях.

  • На будівництво, реконструкцію, ремонт приміщень, в яких ведеться основна господарська діяльність, крім офісних приміщень.

Читайте також: Доступні кредити для бізнесу. Чого чекають підприємці

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися