Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2020, 9:01

Кім Чен Ин вимагає в північнокорейських багатіїв грошей для порятунку економіки

Лідер КНДР Кім Чен Ин вимагає великих коштів від представників північнокорейської еліти для боротьби з економічними загрозами, що виникли через коронавірус і санкції. Про це повідомляє Forbes з посиланням на Financial Times.

Лідер КНДР Кім Чен Ин вимагає великих коштів від представників північнокорейської еліти для боротьби з економічними загрозами, що виникли через коронавірус і санкції.
Фото: e-finance.com.ua

Випуск держоблігацій

Про гостроту економічних проблем в країні свідчить інформація про те, що Північна Корея вперше з 2003 року планує випустити державні облігації, пише FT.

Що кажуть експерти

Мета випуску облігацій полягає в залученні іноземної валюти від забезпечених північнокорейців для фінансування 60% бюджету країни, сказали опитані газетою експерти.

Раптовий випуск такого обсягу боргових зобов'язань – це важлива подія, заявив виданню експерт з КНДР з Віденського університету Пітер Уорд.

Читайте також: КНДР з допомогою хакерів викрала близько 2 мільярдів доларів — ЗМІ

«Мені здається, це перша реальна ознака того, що вони зіткнулися з дуже значними фінансовими проблемами через санкції і вірус», – підкреслив він.

Уорд додав, що жодних гарантій виплат по облігаціях покупці не отримають, а також заявив, що влада Північної Кореї в минулому була «некомпетентна» в питанні інвестицій.

Пхеньян використовує «різні способи» примушування людей до передачі іноземної валюти владі, заявив FT співробітник американського аналітичного центру Foreign Policy Research Institute Бенджамін Сілберстейн.

«Представники бізнесу та взагалі будь-які люди, які заробляють значні кошти, повинні передати «добровільні» відрахування державі, щоб продемонструвати відданість лідеру. Це, звичайно, просто здирництво під іншим ім'ям», – заявив він.

Fitch прогнозує зниження ВВП Північної Кореї в цьому році на 6%, відзначає FT. Аналітики агентства підкреслюють, що Пхеньян стикається з дедалі більшими труднощами, намагаючись підтримати економічну активність в країні. Вони також вказують, що джерела фінансування в КНДР вичерпалися.

«Немає сумнівів у тому, що COVID-19 посилив ефекти від величезного обсягу економічних санкцій, які діють щодо Північної Кореї», – підкреслили аналітики.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі«Економіка та коронавірус».

Коментарі - 8

+
+22
maksim2006
maksim2006
1 червня 2020, 9:35
#
В КНДР есть представители бизнеса?
+
0
ballistic
ballistic
1 червня 2020, 13:52
#
Еліта ≠ бізнес
+
0
YevgenMuza
YevgenMuza
1 червня 2020, 9:37
#
В КНДР есть богачи? о_О
+
+12
Alpenstein
Alpenstein
1 червня 2020, 10:44
#
Наверное такие, как в фильме Кин-дза-дза. Владеешь спичкой - гравицапу можешь купить. А коробок - это уже планета.
+
0
Bobeobi
Bobeobi
1 червня 2020, 11:07
#
Конечно, есть, небольшая прослойка дипломатов и черного международного рынка через них же.
+
0
lenta19
lenta19
1 червня 2020, 10:27
#
Намайнили биткоинов...
а если серьезно, то они уже давно стали на рельсы рыночной экономики, правда со своим северокорейским уклоном
+
0
Alpenstein
Alpenstein
1 червня 2020, 11:33
#
Я купил журнал «Корея» - там тоже хорошо...
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
1 червня 2020, 11:51
#
Разумеется, есть богачи. Те, которые экспортируют сельхозпродукцию в Китай, платя фермерам и работягам копейки (или талоны, или что у них там), а денежки от китайцев - себе в карман.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися