Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2020, 11:55

Аеропорт «Бориспіль» візьме $10 мільйонів кредиту в Альфа-Банку

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» домовився про кредит в $10 мільйонів від Альфа-Банку. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» домовився про кредит в $10 мільйонів від Альфа-Банку.
Фото: 112.ua

Чому виникла необхідність

«Доходи підприємства впали більш ніж на 90%, і ми змушені звертатися за допомогою до держави і фінансових партнерів. Альфа-Банк — комерційний банк, який підтримав нас кредитними коштами. Завдяки цій підтримці ми зможемо поступово відновлювати свою діяльність», – сказав генеральний директор «Борисполя» Павло Рябікін.

У «Борисполі» зазначають, що були змушені шукати додаткове фінансування для підтримки діяльності, оскільки авіаційна галузь зазнала найбільших втрат в умовах карантину.

Читайте також: Скасування рейсів і падіння попиту. Туризм може втратити $22 млрд через епідемію коронавірусу

Збитки аеропорту

«Бориспіль» оцінює втрати від введення карантинних заходів в 380 млн грн на місяць.

Аеропорт чекає збитків за підсумками цього року і просить дозволити Мінінфраструктури динамічно змінювати його фінансовий план у зв'язку з кризою.

Читайте також: Приміщення в терміналі F «Борисполя» здали в оренду в 19 разів дорожче стартової ціни

Нагадаємо

  • У разі позитивної динаміки захворюваності COVID-19 авіасполучення в Україні може поновитися з 15 червня, однак люди, які прибувають в Україну, повинні будуть пройти 14-денну самоізоляцію. Про це 27 травня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
  • Головний санлікар Віктор Ляшко раніше заявляв, що в питанні відкриття пунктів пропуску на кордоні Україна буде орієнтуватися на епідеміологічну ситуацію щодо коронавірусу, а також рішення в інших країн Європи про відкриття кордонів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися