Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2020, 13:22

Квитки на потяги дорожчати не будуть — Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що залізничні квитки не будуть дорожчати. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що залізничні квитки не будуть дорожчати.
Фото: 24tv.ua

Що обіцяє міністр

«Ми точно не будемо підвищувати ціни на залізничні квитки. Перевізники повинні забезпечити доступні ціни, щоб швидше відновити роботу транспорту і подолати можливі психологічні бар'єри у пасажирів», — зазначив міністр.

Читайте також: Наслідки карантину. Укрзалізниця отримала 7 мільярдів збитків

Скільки компанія втратила в першому кварталі

  • Мінінфраструктури просить знизити розмір відрахування прибутку до держбюджету для Укрзалізниці через мільярдны збитки в першому кварталі.
  • За підсумками січня-березня 2020 року збитки Укрзалізниці склали 7 млрд грн.
  • На фінансово-економічні показники компанії негативно повпливала вимушена зупинка діяльності у зв'язку з карантином, введеним 11 березня.
  • За прогнозами УЗ, у зв'язку з необхідністю погашення кредитів і відсотків за ними (11 млрд грн і 3 млрд грн відповідно), дефіцит коштів до кінця року може скласти 16 млрд грн.

Читайте також: Укрзалізниця розраховує отримати на розвиток 4-5 мільярдів «газпромівських» грошей

Коли запустять потяги

  • Укрзалізниця готова відновити пасажирські перевезення далекого прямування з 1 червня. Поки йжеться лише про внутрішнє сполучення.
  • До речі, міністр інфраструктури повідомляв, що карантин дав час залізничникам провести необхідні роботи. Наприклад, на Вокзальній площі у Києві демонтували МАФи та встановили сучасну систему відеоспостереження.

Коментарі - 2

+
+64
Lefert
Lefert
24 травня 2020, 13:40
#
«преодолеть возможные психологические барьеры у пассажиров»- когда жмакаешь педальку в туалете- такое никак ен исправить, это психологическая травма целого народа.
+
+15
sadbuttrue
sadbuttrue
24 травня 2020, 22:59
#
Це означає що різниця буде покрита із бюджету тобто все одно ми заплатимо всі навіть якщо не користуємось залізницею. Але, так, треба казати що підвищувати ціни не будуть бо хто ж любить правду, а те що бізнес збитковий то таке, якось вирулимо...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися