Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2020, 19:49

Головне за тиждень: stand by замість EFF і чому передумав МВФ

МВФ знову змінює формат співпраці з Україною. Остаточна крапка в переговорах ще не поставлена. Але станом на зараз уже відомо: скоротиться термін дії програми і загальна сума кредиту. Будуть відкориговані умови його отримання.

Stand by замість EFF. Чому МВФ передумав

Увечері 7 травня ЗМІ облетіла новина, що МВФ вирішив змінити програму співпраці з Україною. У межах нового формату stand-by наша країна отримає менше грошей і може розраховувати на співпрацю на більш короткий термін.

Швидкі гроші. Чи є сенс в депозиті на кілька тижнів

В умовах невизначеності, коли важко прогнозувати власні доходи та витрати, а тим паче – економічну ситуацію в країні, для багатьох вкладників цікавими можуть стати депозити з розміщенням коштів на кілька тижнів або місяців.

Майже половину квітневих доходів бюджету склала прибуток Нацбанку. Звіт Мінфіну

У квітні 2020 року до держбюджету надійшло 90,9 мільярда гривень. З них майже половину становить прибуток, який Національний банк перерахував за підсумками 2019 року. Про це йдеться в звіті Міністерства фінансів.

Нацбанк і ЄБРР підписали договір про валютний своп на $500 мільйонів

Нацбанк України і Європейський банк реконструкції та розвитку підписали договір про здійснення валютних операцій своп гривня/долар США в обсязі до $500 млн.

Іпотека під час карантину: чи є шанс знизити ставки до 10% річних — банкіри

Зниження ставок за іпотекою до 10% річних залежатиме від готовності українців розміщувати свої кошти на банківських депозитах під 5-7% в рік. Процес здешевлення також може прискорити запуск урядових програм по компенсації процентних ставок.

Вже за кілька тижнів Україна вийде з карантину. Як зміниться наша економіка, з яким результатом закінчимо рік і як розпорядитися особистими фінансами – про це «Мінфін» говорив з викладачем макроекономіки «Бізнес-школи MIM-Київ», головним економістом Ukraine Economic Outlook Михайлом Кухарем.

МВФ, борги, ОВДП та рефінанс: що може підірвати курс (відео)

У рубриці «Прямо по курсу» на нашому youtube-каналі фінансовий експерт Олексій Козирєв розповів, як виплата боргів вплине на економіку і що чекає курс гривні. Також у цьому випуску на глядачів чекає приємний сюрприз — велика корзина фруктів від нашого партнера — онлайн-супермаркета з доставкою Foodex24.

Кабмін оприлюдние перелік нових карантинних послаблень (інфографіка)

Що дозволять робити й кому можна відновити роботу з 11 травня.

Коментарі - 1

+
0
1Sokrat1
1Sokrat1
9 травня 2020, 10:20
#
Странно, вижу , что количество заболевших в сутки только растёт, а мы «уже через несколько недель выходим из карантина»- непонятно... Так же не верится в кредиты под 10%, ставки по депозитам уменьшить, конечно могут, но думаю, что по кредитам уменьшат вряд ли.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися