Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 травня 2020, 19:25

Головне за середу: зміни в оподаткуванні на час карантину та що буде з цінами на нерухомість

Вже за кілька тижнів Україна вийде з карантину. Як зміниться наша економіка, з яким результатом закінчимо рік і як розпорядитися особистими фінансами – про це «Мінфін» говорив з викладачем макроекономіки «Бізнес-школи MIM-Київ», головним економістом Ukraine Economic Outlook Михайлом Кухарем.

Українці сплачуватимуть податки з допомоги по частковому безробіттю

Сума допомоги по частковому безробіттю оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором на загальних підставах. 

ЄСВ та ПДФО потрібно зменшити для всіх платників податків

Депутати хочуть тимчасово змінити правила оподаткування зарплат на час карантину. Питання зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці в Україні обговорюється давно. Та чи дійсно ефективну підтримку пропонує влада суспільству? Про це «Мінфіну» розповів голова Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

Заробітки на депозитах у нацвалюті: до 16% і менше

Все більше великих банків урізають дохідність гривневих депозитів. Ставки за вкладами в доларах і євро поки що без змін.

МВФ, борги, ОВДП та рефінанс: що може підірвати курс (відео)

Сьогодні в рубриці «Прямо за курсом» на нашому youtube-каналі фінансовий експерт Олексій Козирєв розповість, як виплата боргів вплине на економіку та що чекає курс гривні. Крім того, у цьому випуску глядачів Мінфіну чекає приємний сюрприз — великий кошик фруктів від нашого партнера онлайн-супермаркету з доставкою Foodex24.

Як зміниться робота транспорту з 11 травня. Прем'єр анонсував запуск додаткового громадського транспорту

З 11 травня планується запустити додатковий громадський транспорт для перевезення людей, яким дозволять працювати на першому етапі ослаблення карантину.

Білл Гейтс розповів, чого коронавірус навчить світ

У 2015 році на конференції TED засновник Microsoft Білл Гейтс передбачив пандемію. На жаль, його попередження про глобальну небезпеку, як і заклики підготуватися до епідемії, інвестуючи в науку, не були почуті. Через п'ять років Гейтс повернувся на TED з виступом про сьогоднішню ситуацію в світі та інші глобальні загрози. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися