Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 травня 2020, 9:09

Польща відновила видачу віз для частини працівників з України

З 4 травня консульські установи Польщі в Україні відновили видачу віз для виконання сільськогосподарських та садівницьких робіт, а також міжнародних перевезень. Про це повідомило посольство Польщі в Україні, пише «Європейська правда».

Як подати заяву

У зв'язку з цим з 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджувальні документи про виконання сільськогосподарських та садівницьких робіт, а також міжнародних перевезень, можуть зареєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat.

Читайте також: Чи зможуть наші заробітчани працювати на Європу з дому

Прийом заявників з іншою метою ніж отримання робочої візи з перерахованих вище категорій навіть за умови актуальною реєстрації і наявності всіх необхідних документів не здійснюється.

З метою обмеження кількості осіб, які очікують під консульством, заявникам потрібно приходити тільки в призначений час і дотримувати дистанцію мінімум 1,5 метра від інших осіб.

Вхід у консульство можливий тільки в масці, а також одноразових рукавичках.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

Нагадаємо

У МЗС заявили, що головною умовою для працевлаштування українських громадян за кордоном в умовах пандемії коронавірусу є забезпечення медичної безпеки.

Раніше уряди Ізраїлю, Фінляндії та Австрії вже звернулися до України з приводу працевлаштування українських громадян. Зокрема, планується масштабна відправка українських заробітчан в Ізраїль, де на них чекають понад 40 роботодавців.

Читайте також: В Україну повернулося 2 мільйони заробітчан. Як уряд планує їх утримати

В уряді заявили, що дозволять здійснювати чартерні рейси з українськими заробітчанами. Однак, працевлаштування і відправка українців за кордон повинні бути організовані. Уряд очікує звернення урядів країн щодо працевлаштування українців.

Читайте також: В Кабміні повідомили, як будуть випускати сезонних заробітчан за кордон

Головною умовою для працевлаштування українських громадян за кордоном в умовах пандемії коронавірусу є забезпечення медичної безпеки. Соціологи упевнені, що переважна більшість цих людей повернеться за кордон після відкриття кордонів.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Коментарі - 6

+
0
bonv
bonv
5 травня 2020, 10:54
#
На старт!:)
+
0
Lefert
Lefert
5 травня 2020, 11:54
#
Чувачки в Украине: а может это, я на работу выйду? чувачки в правительстве: нэ, у нас карантин. чувачки в Украине: ну пожалуйста, мне семью кормить нечем. чувачки в правительстве: однозначно нэ. Чувачки в Украине, едут на заработки за бугор, в большем количестве, чем до этого...чувачки в правительстве: нэ понял, а куда это все?
+
0
bonv
bonv
5 травня 2020, 12:15
#
Безробіття зростає. У квітні зареєстровано 100 тис. нових безробітних.
+
0
mary27
mary27
5 травня 2020, 13:43
#
Меня всегда смешили наши официальные значения безработицы)
+
0
mary27
mary27
5 травня 2020, 13:43
#
Местные в Польше сидят в карантине.
Хотят, чтоб в это время работали наши мойщики туалетов, рискуя заболеть.
А наши дебилы занесли заразу в западные области, и хотят еще добавить.
+
+11
bonv
bonv
5 травня 2020, 14:00
#
Місцеві в Польші теж працюють:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися