Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 квітня 2020, 8:16

У Кабміні повідомили, як випускатимуть сезонних заробітчан за кордон

В уряді окремо розглядатимуть кожен запит щодо сезонних працівників з України, які хотіли б виїхати за кордон на заробітки під час дії карантину. Про це повідомила пресслужба Кабміну.

В уряді окремо розглядатимуть кожен запит щодо сезонних працівників з України, які хотіли б виїхати за кордон на заробітки під час дії карантину.
Фото: ukrainianwall.com

Сезонні роботи

У Міністерстві закордонних справ зазначили, що попри закриті кордони є країни, які нині потребують і готові прийняти українських заробітчан на сезонні роботи.

«Дійсно, звернення є. Але уряд України керується, насамперед, міркуванням безпеки і здоров’я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це зараження на небезпеку захворювання, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком», — каже очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Читайте також: В Україну повернулося 2 мільйони заробітчан. Як уряд планує їх втримати

Дозвіл не для всіх

Водночас він зазначає, що уряд готовий розглядати кожен такий запит.

Рішення ухвалюватимуть «точково», виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні та при дотриманні певних умов. Так, роботодавець має забезпечити належні умови проживання, зазначають в уряді.

Також в Кабміні нагадали, що починаючи з березня через пандемію коронавірусу в Україну повернулося близько 2 млн заробітчан. Через це в Європі наразі гостро не вистачає сезонних працівників.

Передісторія

Раніше посол Естонії в Києві Каймо Кууск розповів, що Кабінет міністрів тимчасово заборонив українським заробітчанам поїздки за кордон. Виїзд дозволено тільки в разі відвідування родичів. 

Нещодавно в Фінляндію вирушив чартерний рейс з України з двома сотнями наших громадян для сезонних робіт.

Читайте також: Куди подінуться наші заробітчани після карантину

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про плани залишити українських заробітчан в країні.

Раніше повідомлялося

  • В Україні запустять іпотечні програми, щоб допомогти заробітчанам, які через пандемію коронавірусу повернулися до країни. Про раніше заявив президент Володимир Зеленський.

  • За його словами, частина українських заробітчан через пандемію повернулася до країни не тимчасово.

Читайте також: Зеленський обіцяє зарплати, як у Польщі, через 4 роки

  • 3 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський анонсував державну програму кредитування бізнесу «Повертайся і залишайся». Мета програми — повернути додому українських заробітчан і надати доступні кредити на власну справу.

Коментарі - 10

+
0
Sawko
Sawko
29 квітня 2020, 8:41
#
Бредовое решение, в Украине половина малого бизнеса стало и как они будут кормить свои семьи. Если реально не будут выпускать, всё приведёт к массовым протестам. Вы шутите с 2 миллионов заробитчан, которые у вас ничего не просили. И обеспечивали свои семьи, не лёгким путём на чужбине
+
+28
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
29 квітня 2020, 9:06
#
В том то и дело что не просили! А если не просили значит и налоги не платили и не хотят содержать власть, а это не хорошо! Ну а теперь все станет на свои места. Это он так думает , только думает что все это пройдет мимо него. Только с высоты своего положения он не может понять, что скоро осень и опять тарифы и последствия карантина, и не понятно как это все отразится на власти, и что если будет новый «майдан» то теперь ни кому удрать не получится.
+
+15
Sawko
Sawko
29 квітня 2020, 8:45
#
Какой закон не разрешает выехать за границу. 
Статья 33 Конституции Украины. Каждому, кто на законных основаниях находится на территории Украины, гарантируется свобода передвижения, свободный выбор места жительства, право свободно покидать территорию Украины, за исключением ограничений, устанавливаемых законом. Гражданин Украины не может быть лишен права в любое время возвратиться в Украину.
+
+7
Strain
Strain
29 квітня 2020, 10:09
#
Так же как и запрет передвижения по улице... 
Но ЗЕ команде как и всем предыдущим властям плевать на Конституцию.
+
0
Igorenya
Igorenya
29 квітня 2020, 10:25
#
Если введут ЧП, то законно
+
+7
Maleficarum
Maleficarum
29 квітня 2020, 9:13
#
Что   тут  непонятного ?    Будут  взятки-  станут  отпускать  Не  станут    давать  взяток-  придумают  массу  причин не  отпускать..  Это  ж  Украина-  страна  возможностей     для  чиновников.
+
+5
Цой Жив
Цой Жив
29 квітня 2020, 10:21
#
На наших очах у братів Єрмаків,окрім звичного напрямку торгівлі посадами, тепер з'являється ще один напрямок: експорт робочої сили.

Крупний бізнес торжествує: відтіку робочої сили нема (порошенківський безвіз їм був як кістка поперек горла); дрібні виробники-конкуренти задушені разом з базарами. 
Тепер зрозуміло, чому власники більшості медіа перед виборами-2019 стали єдиним фронтом проти Порошенка. Вони «зробили нас разом». Епоха бідності в них скінчилася.
+
+20
Ольга Демьянчук
Ольга Демьянчук
29 квітня 2020, 10:24
#
Виконують же обіцянку повернути заробітчан додому!!!! Хочуть у себе тримати дешеву (за рахунок великої конкуренції) робочу силу!!!
+
+45
arhimandrit
arhimandrit
29 квітня 2020, 10:28
#
Хочется побольше треша от власти. в противном случае, наши слоники никогда не поймут своей ошибки
+
0
Chicago79
Chicago79
29 квітня 2020, 15:09
#
Отличная тема!
Станом на 9:00 29 квітня в Україні 9866 - 250 летальних - 1103 пацієнти одужали = 8513 - такое количество можем отправить на помощь обессилившим хвермерам и ещё +1-го который этих пацієнтів активно запускал на Украину в Феврале-Марте.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися