Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2020, 16:13

Карантин. Кабмін рекомендував держбанкам обмежити зарплати керівництва

Кабмін рекомендував наглядовим радам державних Приватбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку обмежити розмір зарплат і винагород голови та членів правління до кінця місяця, в якому буде скасовано карантин. Про це йдеться в розпорядженнях уряду №477-р-479-р від 29 квітня, опублікованих на сайті Кабміну.

Рекомендації Кабміну

Зазначається, що розмір зарплат і винагород повинен знаходитися в розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати, крім допомоги по тимчасовій непрацездатності та оплати щорічної відпустки.

Читайте також: Зарплата глави Нафтогазу Коболєва зменшена більш ніж удвічі

Раніше повідомлялося

  • 29 квітня Кабмін рекомендував обмежити розмір зарплат керівників та членів наглядових рад державних банків до десяти мінімальних зарплат (47 230 гривень) — з квітня і до кінця карантину.

  • 29 квітня Кабінет міністрів обмежив рівень зарплат керівництва державних компаній і винагород членів наглядових рад на період з 1 квітня і до кінця карантину.

  • Всі держслужбовці будуть з 1 квітня отримувати зарплату не більше 47 тис. гривень. Таке розпорядження раніше дав президент.

Читайте також: Затягнути пояси. Зеленський анонсував скорочення зарплат всіх держслужбовців (відео)

  • Нагадаємо, середня зарплата українців у березні склала 11 446 грн 599 грн більше, ніж у лютому. Реальна заробітна плата в березні зросла на 9,3% у річному вирахуванні і на 4,8% порівняно з лютим. Про це свідчать дані Держстату.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
4 травня 2020, 16:17
#
Зачем им 10 минимальных ЗП, когда у них 100 мин. ЗП.
+
0
LISTT
LISTT
4 травня 2020, 16:25
#
Так было раньше, сейчас премиями придется добирать
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися