Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 квітня 2020, 19:46

Головне за тиждень: закон про фінмоніторинг та чи змусять підприємці владу пришвидшити зняття карантину

28 квітня набув чинності оновлений закон про фінансовий моніторинг. «Знай свого клієнта» – головний принцип нових правил для банків податкових консультантів та інших суб'єктів фінмону. Як це буде працювати, розбирався «Мінфін».

У ЗМІ з’явилась інформація, що зміни ускладнять переказ грошей та сплату комунальних платежів.

Мінфін очікує цьогоріч два транші від МВФ на $3,5 мільярда

Мінфін очікує, що до кінця 2020 року МВФ перерахує Україні два транші на загальну суму $3,5 млрд у межах нової кредитної програми EFF. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

У МВФ застерегли владу від дій, що можуть зірвати домовленості про програму

Голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден направив лист в Офіс президента України, у якому попередив про перегляд рішення Фонду щодо кредиту, якщо в законодавство про НАБУ будуть внесені зміни.

Чи варто НБУ друкувати гроші, щоб підтримати економіку в умовах пандемії (відео)

У новому відео на youtube-каналі «Мінфіну» фінансовий аналітик Михайло Демків розповів, як «друкуються» гроші; чому виникла потреба друку грошей саме зараз, та
чи може Україна так само, як країни-лідери, надрукувати гроші та влити в економіку?

Чи змусять підприємці владу пришвидшити послаблення карантину

Відсьогодні в Україні відкриються 872 продовольчі ринки. Напередодні уряд дозволив їх роботу за умов виконання карантинних вимог. А вже за тиждень країна може розпочати поетапний вихід з ізоляції.

Яким буде світ після карантину
Світ поступово починає виходити з карантину. Китай вже щосили розкочегарює економіку. Не дочекавшись повного загасання епідемії, поступово послаблюють обмеження США і Європа.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися