Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 квітня 2020, 13:11

Як купувати товари онлайн у розстрочку

Перебування 27/4 вдома з доступом до інтернету неймовірним чином відбилося на онлайн-торгівлі, яка зросла в рази. Для когось стала очевидною необхідність оновити або доповнити домашню техніку. Хтось згадав, що давно хотів купити новий телевізор або нарешті придбати начинку для кухні.

Звичайно, в умовах нестабільності українці не дуже-то поспішають розлучатися з великими сумами грошей, обирають товари зі знижкою або шукають інші більш раціональні пропозиції.

Таким зручним рішенням є придбання товару в розстрочку. На цей випадок у банків є окремі програми, завдяки яким фактично будь-яку покупку можна виплачувати частинами.

Перший варіант — це розстрочка від банку, яка видається клієнту незалежно від того, в якій торговій мережі або онлайн-магазині купується товар.

Другий варіант — це партнерські програми, створені банками і торговельними майданчиками.

Чудовим прикладом такого підходу можуть послужити продукти Альфа-Банку Україна, який готовий запропонувати своїм клієнтам обидва варіанти фінансування.

Перевірена класика. Розстрочка на все

Власники кредитних карт Альфа-Банку можуть перевести в розстрочку будь-яку покупку на суму від 500 грн. Робити дуже просто:

  • Ви робите будь-який платіж кредиткою на суму від 500 грн.

  • Банк надішле SMS-повідомлення з номера 3530 з кодом підтвердження і пропозицією перевести покупку в розстрочку.

  • Відправляєте повідомлення у відповідь з отриманим від банку кодом і тим самим активуєте розстрочку.

  • Отримуєте від банку повідомлення про активацію послуги.

Залишається тільки забрати товар і щомісяця рівними частинами гасити його вартість до повної виплати. Причому зробити це можна, не виходячи з дому, за допомогою мобільного банку Alfa-Mobile Ukraine, інтернет-банкінгу My Alfa-Bank або сервісу Альфа-Погашення (для карт будь-якого іншого банку).

Розстрочка без щомісячної комісії

Для клієнтів Альфа-Банку є ще один варіант. Сьогодні такі вигідні умови розстрочки не може запропонувати жоден інший банк. Мова про програму «Легка розстрочка».

Вона діє в мережах-партнерах Альфа-Банку, таких гігантах-лідерах ринку, як: «Фокстрот», Vodafone, Eldorado, Rozetka. Але найприємніше в «Легкій розстрочці» те, що виплати проходять БЕЗ щомісячної комісії.

Розстрочка доступна і в офлайн-магазинах, і при купівлі онлайн. Оскільки другий варіант сьогодні набагато актуальніший, розповідаємо, як працює «Легка розстрочка» при купівлі онлайн.

Активація розстрочки проходить при оформленні товару на сайті партнера:

  • Обираєте спосіб оплати «Кредит», а далі — «Альфа-Банк. Легка розстрочка».

  • Вводите 4 останні цифри своєї кредитної картки Альфа-Банку у відповідне поле сторінки і підтверджуєте своє замовлення.

Після цього схема ідентична класичній оплаті частинами: на ваш телефон надійде SMS з номера 3530 з кодом. Відправляєте SMS з кодом у відповідь, щоб заявка на розстрочку була прийнята в роботу. Активація буде підтверджена також за допомогою повідомлення.

Чому розстрочка — вигідне рішення?

В першу чергу — це недорого. «Оплата частинами» від Альфа-Банку передбачає ставку 0,01% річних. Щомісячна комісія також невелика — 1,8% від суми для термінів від 3 до 24 місяців. А якщо мова йде про партнерську «Легку розстрочку», то при тій же ставці в 0,1% річних щомісячна комісія зовсім не стягується.

При цьому в обох варіантах все спрощено та прозоро — погашення проводиться рівними частинами, а контролювати процес можна через мобільний додаток, кабінет в My Alfa-Bank, або отримуючи звіти від банку у вигляді SMS або e-mail.

Звичайно, завжди виникає закономірне питання: чому розстрочка, а не кредит і в чому різниця? Вся справа в тому, що, купивши щось в розстрочку, покупець зобов'язується повертати вартість товару частинами протягом певного періоду. Купуючи ж товар в кредит, ви змушені будете оплатити відсотки за кредитом за кожен день використання кредитних коштів. Ця принципова відмінність дозволяє банку і торговій мережі розрахувати оптимальні і доступні позичальникам комісії і ставки кредитування, щоб зробити послугу зрозумілою і вигідною для всіх учасників угоди.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 квітня 2020, 16:34
#
Потерявшим работу или сидящим на карантине в отпусках без содержания
самое время что-нибудь купить в рассрочку или кредит и желательно подороже...

Благо на время карантина запретили начислять щтрафы за просрочку,
но начисленные банковские проценты никто прощать не собирается,
только разрешили их оплатить после карантина...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися