Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 квітня 2020, 8:48

ЄС схвалив програму відновлення економіки Європи на 540 мільярдів євро

Європейська рада схвалила «дорожню карту» для відновлення економіки Європи після кризи пов'язаної з пандемією коронавірусу на 540 мільярдів євро. Про це повідомив глава Євроради Шарль Мішель в твіттері.

«Дорожня карта»

«Дорожня карта» визначає 4 основні області дій — повністю функціонуючий єдиний Європейський ринок, безпрецедентні інвестиційні зусилля, глобальні дії і функціонуючу систему управління.

«Вже затверджено пакет з 3 напрямків соціального захисту на суму 540 млрд євро для робітників, підприємств і суверенів, який почне діяти до 1 червня 2020 року», — повідомив глава Євроради.

Читайте також: Міністри фінансів ЄС не домовилися про спільне відповіді на кризу

Передісторія

Міністри фінансів ЄС погодили пакет економічних заходів на суму 540 млрд євро для підтримки економіки блоку, яка постраждала від коронавірусу.

Угода була досягнута після того, як Німеччина і Франція зуміли подолати опозицію з боку Нідерландів про створення економічних умов надзвичайного кредиту для урядів, які переживають наслідки пандемії.

Куди підуть гроші

Зокрема, 100 млрд євро підуть на схему субсидування заробітної плати, щоб компанії могли скоротити робочий час, а не робочі місця.

Європейський інвестиційний банк розширить кредитування компаній на 200 млрд євро, а фонду Європейського механізму стабільності в єврозоні надасть урядам 240 млрд євро дешевих кредитів.

Читайте також: Боротьба з коронавірусом. Уряд Італії виділяє бізнесу 400 мільярдів євро

Коментарі - 2

+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
24 квітня 2020, 9:45
#
Нормально, экономика Германии, Франции, Австрии, Нидерландов должна работать, не терять рабочие места...
+
0
Lefert
Lefert
24 квітня 2020, 14:29
#
Ребятки из ЕС: а это ничо что мы напечатаем бумажек ничем не обеспеченных? не, нормально всё, р***и из неразвитых стран всё равно будут держать свои курсы нац. валют на привязи к нашему евро, и не посмеют тявкнуть. А, ну ладно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися