Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 квітня 2020, 16:14

Ціна нафти Brent впала нижче за $19

Ціна марки Brent вперше з лютого 2002 року опустилася нижче $19 за барель. Про це зазначається в даних біржі, пише thebabel.

Ситуація на біржі

Ф'ючерси Brent в ході торгів на лондонській біржі ICE опускалися до $18,40 за барель (в 12:30 за Києвом), що на 30% нижче ціни, що була на момент закриття попередньої сесії. Вже в 14:30 за Києвом вони досягли позначки $21,30 за барель.

Ф'ючерси північноамериканської марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі до 12:00 подорожчали на $34,42 — до мінус $3,21 за барель.

Читайте також: Ціна на нафту WTI повернулася до позитивного значення

Передісторія

20 квітня вартість квітневого ф'ючерсу WTI впала до нуля, а потім і зовсім вперше в історії досягла негативних значень: котирування завершили торгову сесію на позначці мінус $37,63 за барель.

Після запровадження обмежень в рамках боротьби з поширенням коронавірусу світовий попит на нафту впав.

«Якщо ми не побачимо відновлення попиту найближчим часом, цілком ймовірно, що червневий контракт буде чекати така ж доля», — наводить Bloomberg слова Уоррена Паттерсона, аналітика нідерландського фінансового конгломерату ING Bank NV. У той же час він висловив думку, що після квітня ціни почнуть поступово відновлюватися.

Читайте також: Ціни на нафту падають, незважаючи на рекордне скорочення видобутку

Президент США Дональд Трамп заявив про плани повністю заповнити національні резерви країни, направивши в сховища до 75 млн барелів. Вашингтон також розгляне можливість припинення закупівель нафти в Ер-Ріяда, додав він.

Мосбіржа після безпрецедентного обвалу цін вирішила 21 квітня призупинити торги травневим ф'ючерсом нафти WTI, щоб уникнути додаткових негативних наслідків.

Читайте також: Ціни на нафту впали всерйоз і надовго. Трамп не допоможе

12 квітня члени Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і ряд інших нафтовидобувних держав, включаючи Росію, домовилися про зниження видобутку нафти в травні-червні на 9,7 мільйона барелів на добу (б/д), або на 23% від рівня жовтня 2018 року (для Росії і Саудівської Аравії рівні відліку визначені окремо — 11 млн б/д).

Коментарі - 2

+
+37
bonv
bonv
21 квітня 2020, 16:39
#
А за нафтою і рубль впав..
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 квітня 2020, 18:45
#
Не смотря на договоренности ОПЕК цена и далее падает. И не скоро восстановится, судя по наполнению резервов в мире нефтью.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися