Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2020, 15:38

В Приватбанку розповіли, яким позичальникам видають кредити

Під час карантину Приватбанк кредитує, в основному, вже існуючих клієнтів і вкрай обережно видає кредити новачкам. Про це повідомив керівник напрямку роботи з торговими підприємствами Приватбанку Євген Васильцов на вебінарі «Готівка на карантині. Революція платежів», який проходив в рамках проекту FinUpdate, організованого BankOnline.

Карантин, зростаюче в країні безробіття і зниження доходів населення змушують банки ретельніше вибирати позичальників. За словами Євгена Васильцова, в основному Приватбанк концентрується на діючій клієнтській базі, при цьому велику увагу приділяє роботі зі скорингом.

«У нас є свій клієнт, який по скорингу має хороші бали, і ми продовжуємо його кредитувати. Більш ризикових клієнтів ми обмежуємо за сумами. На нових позичальників дивимося з обережністю», – зазначив він.

Читайте також: Карантинні проблеми. В Приватбанку розповіли, чому ріжуть кредитні ліміти

До реструктуризації кредитів готові

За словами Васильцова, Приватбанк ввів кредитні канікули для позичальників і готовий проводити реструктуризацію заборгованості. Відповідні програми вже є. Вони розраховані на клієнтів, які допустили прострочення за кредитом понад 180 днів.

Щоб подати заявку на реструктуризацію, позичальникам не потрібно відвідувати відділення банку. Вони можуть звертатися дистанційно.

«За номером 3700 клієнтам дадуть повну інформацію: що необхідно зробити, які платежі обов'язково внести, а які ми можемо прибрати – штрафи, пеню», – зазначив Васильцов.

Перехід з офлайну в онлайн

У Приватбанку відзначають, що карантин змінив поведінку клієнтів. Зокрема, за три останніх тижні частки онлайн і офлайн оплат частинами за кредитом фактично зрівнялися.

«У нас частка онлайну займала не більше 15%, зараз вона наблизилася до 50%», – уточнив він.

Це підтверджує, що клієнти все більше віддають перевагу банківським онлайн-послуг.

Коментарі - 2

+
0
Vova118700620
Vova118700620
17 квітня 2020, 18:13
#
Какие *** каникулы?
+
0
maxmax90
maxmax90
19 квітня 2020, 18:45
#
Это ложь я владелец пиццерий обратился в Приват за кредитом оплатить наперед аренду,чтобы арендатель был спокойние и не напрягал, работаем как работали на доставку, по счету идет оборот еше болтьше чем до карантина,так как клиент предпочитает оплату онлайн,долгов перед банками нету, сотрудничею не меньше года,все что бралось в рассрочку все оплачивается по графику,ничего не просрочено, итог уход в Альфабанк.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися