Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 квітня 2020, 10:34

Укрпошта почала приймати картки «Простір»

Платіжними картками національної платіжної системи «Простір» тепер можна розрахуватися в понад 5 тис. платіжних терміналах Укрпошти. Про це йдеться у повідомленні регулятора. 

«Відтепер карткою Простір можна оплатити будь-які послуги ще й у мережі Укрпошта. А це і посилки, і комунальні платежі, і передплата журналів, і ще безліч іншого. Всі платіжні термінали Укрпошти уже налаштовані та чекають на картки Простір», — йдеться в повідомленні.

Хто розраховується 

  • Відтепер вже 99% POS-терміналів в Україні надають можливість розраховуватися картками національної платіжної системи.

  • На сьогодні державна платіжна система „Простір“ налічує 53 учасники (52 банки та Укрпошта), з яких 33 — здійснюють емісію та/або еквайрінг платіжних карт.

  • За підсумками 2019 року обсяг операцій з використанням платіжних карток НПС „Простір“  і електронних грошей, емітованих банками учасниками системи, зріс на 25%, у порівнянні з 2018 роком, а кількість — на 79%.

Передісторія

В грудні 2019 року платіжні картки „Простір“ почали приймати в 17 тисячах інтернет-крамниць.

Коментарі - 1

+
+7
Sviatoslav Kiral
Sviatoslav Kiral
15 квітня 2020, 12:51
#
А в якому банку можна оформити цю картку без прив'язки до соцвиплат? Віза і Мастер хочуть підвищувати ціни за свої послуги. Їм зараз і так банки платять 1-3 відсотки від суми операції. Навіть якщо це 1 відсоток це мінус кілька сотень мільйонів доларів кожного року від платіжного балансу. Так само зрештою і Гугл пей і Еппл пей. Якщо ми вже така крута айтішна країна - то можемо певно зробити нормальну апку хоча б для того ж простору - умовний Portmone Pay
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися