Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 квітня 2020, 17:14

Суд переніс розгляд апеляції про виплату Приватбанком понад $250 мільйонів офшорам Суркісів

Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції державного виконавця на постанову Печерського районного суду, якою він зобов'язав Приватбанк виплатити понад $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів. Про це повідомила пресслужба Приватбанку.

Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції державного виконавця на постанову Печерського районного суду, якою він зобов'язав Приватбанк виплатити понад $250 млн на користь шести офшорних компаній братів Суркісів.
Фото: glavcom.ua

Засідання перенесли на 11:30 15 квітня.

Згідно з повідомленням суд залучив до справи Кабінет міністрів як третю особу без самостійних вимог.

Раніше повідомлялося

Нагадаємо, на засіданні 24 березня Печерський районний суд зобов'язав державний Приватбанк заплатити більше $200 млн офшорним компаніям братів Суркісів.

Уточнювалося, що кошти офшорних компаній були розміщені на рахунках Кіпрської філії Приватбанку ще в 2012-2014 роках. Також нараховувалися проценти, які за умовами таких договорів повинні були нараховуватися з моменту укладення депозитних договорів до 17 лютого 2020 — це понад $200 млн.

Читайте також: Приватбанк зобов'язали виплатити понад $200 мільйонів офшорам Суркісів

Також сьогодні стало відомо, що Велика палата Верховного суду продовжить розгляд касаційної скарги НБУ, Кабінету міністрів і Приватбанку на рішення судів нижчих інстанцій з позовом сім'ї Суркісів щодо Приватбанку 27 квітня.

Передісторія

  • Під час роботи тимчасової адміністрації у Приватбанку за процедурою конвертації коштів інсайдерів банку капітал (bail-in) родину Суркісів також визнали пов'язаними особами.
  • У Ігоря Суркіса в Приватбанку на рахунку було 151 млн грн, у Поліни Ковалик (дружини Григорія Суркіса) — 514,1 млн грн, Григорія Суркіса — 163,1 млн грн, Марини Суркіс (дочка Ігоря Суркіса) — 174,5 млн грн, Рахміля Суркіса (батько братів Суркісів) — 44,8 млн грн.
  • 16 березня Високий суд ухвалив рішення на користь Приватбанку і дозволив йому не платити борг колишнім власникам.
  • У травні 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з Приватбанком особами родину Суркісів. Крім того, цей суд скасував накази тимчасового адміністратора Приватбанку, які стосувалися рахунків фізосіб.
  • У листопаді 2017 року Київський апеляційний адмінсуд підтвердив це рішення і зобов'язав банк повернути гроші.

Коментарі - 1

+
0
Sota
Sota
15 квітня 2020, 16:24
#
Власти ***. Правильно поймите не мы Украинцы и не наша страна которая супер.А именно власти минус ноль.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися