Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 квітня 2020, 8:47

Банки продовжать термін дії карток на три місяці

Українські банки продовжуватимуть на три місяці термін дії карток, у яких він закінчується. Про це повідомив Національний банк у фейсбуці.

Українські банки продовжуватимуть на три місяці термін дії карток, у яких він закінчується.
Фото: psm7.com

«Закінчився термін дії банківської картки? Не потрібно йти в банк, щоб перевипустити нову. Банки продовжують термін дії карток, термін дії яких закінчився під час карантину, на три місяці», - йдеться в повідомленні.

Як повідомили Інтерфакс-Україна в пресслужбі Укрексімбанку, фінустанова продовжить на весь карантин термін використання карток, термін дії яких закінчується у квітні або пізніше. Зазначається, що наразі цей функціонал перебуває у стадії тестування.

Читайте також: Термін дії платіжних карток продовжено

У фінустанові додали, що за такою карткою будуть доступні операції зняття готівки в банкоматах будь-яких банків. Водночас можлива відмова під час розрахунків у деяких торговельних підприємствах і через інтернет. «Це залежить від налаштувань POS-терміналів і сайтів інтернет-торгівлі», - пояснили в банку.

В А-банку повідомили, що наразі банк вирішує технічні питання для введення цього функціоналу. «Щойно банк налаштує його, також буде повідомлення від А-банку», - додала фінустанова.

Начальник управління розробки продуктів департаменту роздрібного бізнесу банку Південний Ольга Коломієць повідомила, що банк у середині березня перевипустив усі картки, термін дії яких закінчується в березні, квітні і травні, і відправив їх у відділення, які продовжують працювати.

Читайте також: Восток Банк продовжує дію карток, термін дії яких закінчується під час карантину

«У разі потреби банк відправить картку у відділення, в якому клієнту зручніше її отримати», - додала вона.

Сбербанк повідомив агентству, що термін дії карток продовжено на період карантину. Зокрема, уточнили в фінустанові, за допомогою таких карток можна буде знімати готівку у його банкоматах.

«Операції за картками із подовженим терміном дії в банкоматах і POS-терміналах інших банків, зокрема в торгово-сервісних мережах, здійснюються за правилами, встановленими такими банками», - додали в пресслужбі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися