Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 квітня 2020, 12:56

Samsung очікує на зростання прибутку у першому кварталі

Керівництво південнокорейської компанії Samsung повідомило, що показник операційного прибутку за перший квартальний період цього року складе 5,23 млрд доларів, або 6,4 трлн вон. Як стверджує lblv.com, це більше торішнього результату на 2,7%. Раніше опитані експерти очікували, що прибуток технологічного гіганта у звітному періоді буде на рівні 5,05 млрд доларів, або 6,2 трлн вон.

Також стало відомо, що по завершенню першого кварталу показник консолідованих продажів буде на 5% вище минулорічного значення. Аналітики Samsung вважають, що консолідовані продажі складуть 55 трлн вон.

Компанія Samsung одна з небагатьох в своєму сегменті повідомила про зростання доходів у нелегкі часи пандемії. Аналітики вважають, що її звітність буде лакмусовим папірцем для всього ринку і покаже, як коронавірус вплинув на великі корпорації та основні ланцюги поставок.

Істотною частиною бізнесу компанії є карти пам'яті, які використовуються у смартфонах і дата-центрах. Останніми кварталами ціна і попит на чіпи були низькими через ринкове перенасичення, але тепер все змінилося.

Експорт напівпровідників з настанням епідемії коронавірусу став основним драйвером, який підтримував південнокорейську економіку. Аналітики вважають, що у квітні поставки напівпровідників з Південної Кореї будуть і далі збільшуватися, а ціни на мікросхеми продовжать рости. Експерти lblv.com відзначають: навіть незважаючи на те, що попит на електроніку у споживачів може знизитись, великі компанії, які прагнуть розширити можливості в період переходу на віддалену роботу, будуть продовжувати купувати чіпи.

Дмитро Доронін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін