Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 квітня 2020, 12:26

За два тижні карантину кількість вакансій в Україні скоротилася на 34%

Протягом ІІ тижня карантину кількість нових вакансій продовжувала знижуватися, хоча і меншими темпами, ніж у І кварталі.

За два тижні карантину кількість вакансій на українському ринку праці скоротилася на 34%. Про це повідомляє Національний банк у своєму Економічному огляді тижня.

Вакансій стало менше

«За два тижні вони зменшилися на 34%, відображаючи найгірші очікування підприємців щодо майбутніх доходів», — йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, кількість нових резюме після зниження в перший тиждень карантину (ймовірно через рекомендації самоізолюватися) в подальшому практично не змінювалася.

Читайте також: Допомога по безробіттю будуть виплачувати з першого дня реєстрації

Як зазначається в огляді, практично у всіх видах діяльності зріс показник навантаження (відношення кількості резюме до кількості вакансій) за винятком роздрібної торгівлі і фінансів.

У той же час, за даними Нацбанку, більшість підприємств чекає зниження товарообігу/об'єму виробництва, проте, поки вони не налаштовані на звільнення працівників.

Читайте також: МОП: 25 мільйонів людей можуть втратити роботу через кризу. Що повинні зробити влади

Коментарі - 2

+
+25
bonv
bonv
6 квітня 2020, 12:52
#
Безробіття тільки збільшуватиметься.. Як і негативні настрої людей від втрати роботи та засобів для існування.. А економічна криза ще не настала..
+
+10
Анна Veritasana
Анна Veritasana
6 квітня 2020, 13:03
#
Думаю больше чем на 34%..учитывая..что рынки не работают..и ФЛП в эту статистику не входят..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися