Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 квітня 2020, 11:41

Трамп пригрозив ввести високі мита на імпортну нафту

Президент США Дональд Трамп готовий ввести високі мита на імпортовану нафту, якщо Росія і Саудівська Аравія не домовляться щодо зниження нафтовидобутку, і світові ціни не стабілізуються. Про це Трамп заявив, виступаючи на брифінгу, передає delo.ua.

Президент США Дональд Трамп готовий ввести високі мита на імпортовану нафту, якщо Росія і Саудівська Аравія не домовляться щодо зниження нафтовидобутку, і світові ціни не стабілізуються.
Фото: rbc.ua

Чим аргументує

«Я введу значні мита, якщо вони не домовляться, і ціни залишаться на нинішньому рівні», — заявив Трамп на брифінгу.

За його словами, через падіння цін на нафту страждають і Росія, і Саудівська Аравія, а збиток від їх спору відчувається у всьому світі.

Читайте також: Назад у 90-ті. Ціна російської нафти Urals знизилася до $10

Водночас, за словами Трампа, енергетика США «повністю незалежна» від поставок енергоресурсів з-за кордону, оскільки в країни є власні запаси нафти.

"І якби ввели мита, то ми, по суті, говорили б: «Ми не хочемо іноземну нафту, ми просто будемо використовувати свою», — додав Трамп.

Читайте також: Що там в Росії. Як північний сусід переживає падіння цін на нафту

Водночас Трамп не вважає, що мита доведеться вводити. За його словами, ні Росія, ні Саудівська Аравія «не отримують користі» від сформованої на ринку ситуації.

Передісторія

  • 5 березня 2020 року представники 14 країн ОПЕК на чолі з Саудівською Аравією прийняли рішення про додаткове скорочення видобутку нафти на 1,5 млн барелів на добу.
  • Водночас, члени ОПЕК не змогли домогтися укладення угоди про масштабне скорочення видобутку нафти з Росією та іншими, що не входять в організацію виробниками, через це ціни на паливо почали активно знижуватися.

Читайте також: Найбільше падіння з 1991 року. Ціни на нафту впали на 30%

  • Вже 9 березня, у перший робочий день після розпаду угоди ОПЕК+, ціни на нафту впали майже на третину, до 31,43 долара за барель, повторивши антирекорд, встановлений під час війни в Перській затоці в 1991 році.
  • 11 березня 2020 року ціни на нафту зросли в надії, що американські нафтові компанії скоротять обсяги виробництва.
  • Пізніше Саудівська Аравія заявила, що готова збільшити обсяги поставок нафти в Європу до трьох разів і продавати її по 25 доларів за барель.

Читайте також: Скільки коштуватиме долар в Україні в епоху дешевої нафти

Коментарі - 18

+
+45
Serge55
Serge55
6 квітня 2020, 12:12
#
Сам собі у ногу стріляє, це уповільнить економіку
+
0
bonv
bonv
6 квітня 2020, 14:16
#
Свого виробника захищає. Національні інтереси.. А програє через дешеву нафту і газ -  росія.
+
0
locustsucol
locustsucol
6 квітня 2020, 15:44
#
Скоріше це політика, це мінус економіці, Serge правий. ВВП нафтовидобувної галузі у США - десь до 2 відсотків.
Це просто голий популізм, внутрішня тупа політика плюс стратегічна підлизування пукіну.
+
0
bonv
bonv
6 квітня 2020, 15:54
#
Експерти вважають, що відносно пізнє введення санкцій в США проти російського проекту – продуманий і запланований маневр. Поки Росія будувала газопровід «Північний потік – 2», американці вичікували, щоб Москва побільше грошей в нього вклала, а потім вибрали момент для санкцій, щоб перешкодити закінчити цей проект.
Те ж саме і з нафтою. .. США поступово знищує росію...
+
+15
SergS7
SergS7
6 квітня 2020, 12:26
#
Чим Трамп недовольний? Американській економіці вигідна низька ціна нафти. Крім їхнього добувного сектора, частка якого у ВВП складає лише пару процентів
+
0
Lefert
Lefert
6 квітня 2020, 12:57
#
США забили все хранилища за копейки, всё что выше того что они производят- не нужно, а деньги с пошлин, поддержат штаны компаний которые банкротятся. Т.е. он даёт выбор: или его нефтянники живут и платят налоги без банкротсв, или их обеспечивают рашка и саудиты. Вот это и есть- многоходовочка, а не то что путин в лужу пукнул.
+
+15
qZen
qZen
6 квітня 2020, 13:52
#
Деньги с пошлин идут в Казну, внутренний производитель получает поддержку в виде высоких входящих цен на внутреннем рынке, что позволяет продавать свой товар дороже. 
Ни какие пошлины ни когда ни к кому не идут. Это бред так думать.
+
+14
rredrred
rredrred
6 квітня 2020, 14:02
#
Очень правильно вы написали. таким образом сша зафиксирует минимальную цену нефти безубыточности отрасли. таким образом, не будет ни банкротств, ни зависимости от других стран. им очень повезло что у них нефти своей хватает. 
тем у кого своей нет, надо закупаться впрок пока не дорого за счет звр. снижение спроса за счет этого запаса не даст возможность потом поставщикам поднять цену до прежнего уровня и переплачивать потом.
+
0
qZen
qZen
6 квітня 2020, 16:17
#
Остаётся два вопроса. 
Готов ли Американский рынок работать на нефти которая выше рынка на 400% 
Готов ли потребитель покупать товары по значительно выше стоимости?

Введя пошлины на нефть, про экспорт можно забыть. 
+
0
stas12345
stas12345
6 квітня 2020, 13:07
#
У них обанкротится куча компаний, которые набрали кредитов на сотни миллиардов. Ну и после дефолтов этих компаний начнет трясти банки и т.д.
+
+15
qZen
qZen
6 квітня 2020, 13:53
#
Малый процент таких компаний в кредитной нагрузке США. Вот когда начнет трясти IT гигантов, вот тогда будет уже не до шуток!
+
0
SergS7
SergS7
6 квітня 2020, 15:05
#
Знацця куча компаній в мінусі від низької ціни нафти, а в 100 разів більша куча компаній в плюсі. І 200 млн. виборців, які осінню підуть голосувати за президента - в плюсі. У них же в кожного автомобіль, а в декого два
+
0
qZen
qZen
6 квітня 2020, 16:18
#
На семью всегда два авто.
+
0
qZen
qZen
6 квітня 2020, 13:51
#
У нормальных страна экономика ориентирована на экспорт. Так вот, в нутри страны может быть и интересна цена, но про экспортные поставки можно забыть. 
Тот же Китай и ЕС отваливаются как потребители.
+
0
bonv
bonv
6 квітня 2020, 14:02
#
Трамп своє захищає..
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
6 квітня 2020, 15:11
#
Я даже могу сказать когда нефть начнёт расти в цене: когда обанкротится последняя американская нефтяная компания по добыче фрекингом, а США в этом сегменте — мировой лидер (18%).
Россия мстит за «Северный Поток — 2», а саудиты просто «упали на хвост»…
https://www.lavanguardia.com/economia/20200405/48312027453/golpe-corazon-energetico-estados-unidos.html
+
0
Lefert
Lefert
6 квітня 2020, 21:25
#
Настолько мстит рашка США, что до краёв за копейки заполнили ВСЕ их нефтехранилища, включая военные НЗ, и теперь США вырезают рашку и саудитов из  импорта нефтепродуктов используя пошлины? :D
Тут не надо быть семи пядей во лбу, чтобы узнать что рашке тупо негде даже хранить нефть добытую, уже проблемы начались с этим, и в отличии от рашки, у саудитов, внезапно, есть выход в море, да и себестоимость добычи ниже чем в рашке, как и транспортировка до порта, и они даже додумались устраивать скидки по доставке. Саудиты молодцы, выкрутятся, США молодцы- саудитов и рашку по носу щёлкнули и показали кто тут папка....и только где-то там, далеко, бедный и несчастный путен, который сожгла 14% всего своего ЗВР за 2 месяца, кулачок держит под столом и мямлит: ну я их переиграл, переиграл. Напомню, от ФНБ рожки на ножки остались, как и ПФ накопительный в заморозке...денюжка то уже тю-тю.
+
0
bonv
bonv
6 квітня 2020, 21:34
#
А тим часом ціна на нафту Brent впала на понад 7%
https://www.rbc.ua/ukr/news/tsena-neft-brent-upala-7-1586192382.html
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися