Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 квітня 2020, 11:57

Які МФО все ще видають кредити під 0% (рейтинг)

Епідемія, карантин і економічна криза стануть серйозними випробуваннями для багатьох українців. Декому роботодавці вже «зрізали» зарплату, декого — відправили в неоплачувану відпустку.

Епідемія, карантин і економічна криза стануть серйозними випробуваннями для багатьох українців.
Фото: akzent.zp.ua

За даними опитування, заощаджень у громадян небагато. У більшості українців гроші закінчаться вже через чотири тижні. У такій ситуації кредит у мікрофінансовій організації може стати для багатьох рятувальним кругом.

«Мінфін» дізнався, які МФО все ще видають кредити під 0%*, і склав їх рейтинг.

Ми з'ясували, які суми і на який термін компанії готові давати клієнтам безкоштовно. Які МФО найбільш «прозорі» для позичальників і скільки коштуватиме подовження безкоштовного кредит на місяць.

Критерії відбору МФО

Головний критерій, за яким ми відбирали МФО для рейтингу — наявність кредитів під 0% для нових клієнтів. Ще одна обов'язкова умова полягала в тому, щоб позичальники могли оформити позику онлайн. У період тотального карантину це вкрай важливо.

У поле зору потрапили всі компанії — партнери «Мінфіну», у яких є такі продукти. Крім того, ми скористалися допомогою Google. Вбили в пошуковий запит «онлайн кредити під 0%» і включили в дослідження МФО, які опинилися в результатах пошуку на перших 5 сторінках.

Читайте також: Які банки повертають валютні депозити в гривні і коли це закінчиться

Саме так найчастіше підбирають кредитну компанію користувачі. Таким чином, до рейтингу потрапило більшість актуальних пропозицій.

*Важливий нюанс: згідно із законом компанії не мають права надавати кредити під 0%. Так що фактично в рейтингу йдеться про позики, які надаються під символічні 0,01%.

Читайте також: Мікропозики від МФО. Скільки доведеться заплатити по кредиту «до зарплати»

Детально ознайомитися з критеріями відбору МФО можна в методиці рейтингу.

Які компанії увійшли до рейтингу

У фінальному варіанті дослідження фігурують МФО, які все ще видавали кредити під 0% на 27 березня 2020 року.

Повну версію рейтингу дивіться тут

Раніше повідомлялося

Коментарі - 3

+
+6
voylovich
voylovich
3 квітня 2020, 12:10
#
Интересно, МФОшки то выдают кредит, а возвращает ли им его кто-то в текущее время?.. сомневаюсь
+
+21
Anticall
Anticall
3 квітня 2020, 15:06
#
Пусть не выдают, народ им все равно не вернёт. Дай бог, шараги разорятся. Они все угрожают, занимаются вымогательством и кидалово. Закроем их без электронных петиций!))))
+
0
Manolo
Manolo
3 квітня 2020, 17:45
#
Самі кончені чмошні компаніі.Аферисти та вимагачі..все будуть робити абимпопали в просрочку і лопнув той 0.001%.І почнеться ....нищеброди...приедем...опишем...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися