Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 квітня 2020, 13:53

Нацбанк виграв суд на 1,25 мільйона в банку Портал

Верховний Суд підтвердив законність рішення Національного банку про застосування заходу впливу до банку Портал. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Верховний Суд підтвердив законність рішення Національного банку про застосування заходу впливу до банку Портал.
Фото: allfin.com.ua

Суть справи

У вересні 2017 року Національний банк ухвалив рішення про накладення на банк Портал штрафу в розмірі 1,25 мільйона гривень за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Банк звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із адміністративним позовом про визнання цього рішення протиправним та його скасування.

Читайте також: Нові правила фінмоніторингу: За що банки будуть блокувати рахунки і доносити на клієнтів

Всебічно розглянувши матеріали справи, Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення відмовити в задоволенні адміністративного позову.

Зазначене судове рішення банк Портал оскаржив в апеляційному порядку. Шостий апеляційний адмінсуд відмовив у задоволенні позовних вимог банку, а рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також: Під контролем: Тепер операції з криптовалютами буде перевіряти фінмоніторинг

Не погоджуючись з рішенням судів попередніх інстанцій, позивач звернувся до Верховного Суду України із відповідною касаційною скаргою. Утім і цей суд відхилив скаргу.

Раніше повдіомлялося

  • Національний банк у березні застосував до чотирьох банків заходи впливу за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу.
  • Оштрафовано РВС Банк на 3 млн грн, банк Український капітал — на 800 тис. грн, державний Укрексімбанк — на 600 тис. грн. Також НБУ направив ПроКредит Банку письмове попередження через незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися