Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 квітня 2020, 15:09

Невеликі банки побоюються втратити вкладників. Якими ставками заохочують

Банки намагаються протистояти кризі й заохочують клієнтів новими програмами лояльності, що дають збільшити дохідність депозитів. Уперто ріжуть ставки тільки 4 з 18 невеликих банків. Так фінансисти намагаються запобігти втечі вкладників.

Банки намагаються протистояти кризі й заохочують клієнтів новими програмами лояльності, що дають збільшити дохідність депозитів.
Фото: economica.com.ua

У свіжому депозитному огляді «Мінфін» з'ясував, скільки зараз готові платити клієнтам дрібні банки з депозитним портфелем фізосіб до 1 млрд грн.

Максимальні ставки у гривні

Максимальна ставка за депозитами в гривні на 12 місяців не змінилася — 16,5% річних. Стільки обіцяє клієнтам Комінвестбанк.

Друге місце утримує Місто Банк, який готовий платити вкладникам 16,25% річних на таких самих умовах.

На третьому місці опинився Комерційний Індустріальний Банк. Депозити на різні терміни у банку подорожчали на 1%. Тепер розмістити гривню в КІБ на рік можна під 15,25% річних, користуючись новою програмою лояльності.

Найнижчу ставку за депозитами в національній валюті на рік пропонує Радабанк — 10% річних. Депозити в банку на всі терміни подешевшали на 0,5%.

Програма БОНУС до депозитів. Оформіть вклад через «Мінфін» в одному з цих банків: Глобус, Альянс, Форвард Банк, ОТП Банк. Виберіть банк і отримаєте бонус!

Ставки за доларовими депозитами

Максимальна ставка за доларовими депозитами на 12 місяців зросла з 4,5% до 5% річних. Лідером за дохідністю цього виду вкладів завдяки новій програмі лояльності став Комерційний Індустріальний Банк.

На другому місці опинився Комінвестбанк зі ставкою 4,5% річних за депозитами в американській валюті на рік.

Услід за ним йде Місто Банк, який обіцяє вкладникам 4,25% річних на тих же умовах.

Доларові депозити подешевшали на 0,25-1,25% річних тільки в 3 українських банках: Метабанк, Кліринговий Дім і Земельний Капітал.

Найбільше «зрізав» дохідність вкладів банк Кліринговий Дім. Наприклад, ставка за валютними вкладами на 3 місяці впала з 2,75 до 1,5% річних.

Оформити вклад у валюті й отримати бонус +0,7% річних 

Дохідність єврових вкладів

Найщедріша пропозиція за євровкладами на 12 місяців не змінилася — 4,5% річних. Два тижні тому стільки обіцяв вкладникам тільки Комінвестбанк.

Зараз він ділить перше місце з Комерційним Індустріальним Банком. Той запустив програму лояльності, що дає змогу підвищити максимальну дохідність депозитів на всі терміни на 0,5% річних.

Друге місце в рейтингу найщедріших банків за євровкладами на рік дісталося Місто Банку, який готовий платити клієнтам 4,25% річних.

Третю позицію займає РВС Банк зі ставкою за депозитами в євро на 12 місяців 4% річних.

Коментарі - 4

+
0
TAN72
TAN72
1 квітня 2020, 15:17
#
Минфин писал,что депозиты в гривнах увеличиваются,а теперь чтобы удержать проценты подымают.
+
+29
Petrovich121
Petrovich121
1 квітня 2020, 15:18
#
Больше 15% годовых...)))Можно воспринимать как список будущих банкротов...)))
+
+51
Maleficarum
Maleficarum
1 квітня 2020, 16:06
#
«Небольшие банки опасаются потерять вкладчиков» А  вкладчики  опасаются  что  этим  банкам  скоро   настанет    кирдык.
+
0
Max Him
Max Him
1 квітня 2020, 16:54
#
После роста бакса на 4 гривны и заложенных 29.5, пожалуй, воздержусь от ваших максимальных 16.5%)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися