Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 березня 2020, 11:33

Райффайзен Банк Аваль вводить кредитні канікули для бізнесу

Райффайзен Банк Аваль оголосив про початок широкої програми реструктуризації кредитів для клієнтів малого та середнього бізнесу. Про це повідомила пресслужба банку.

Райффайзен Банк Аваль оголосив про початок широкої програми реструктуризації кредитів для клієнтів малого та середнього бізнесу.
Фото: mind.ua

Для кого передбачені кредитні канікули

«Кредитні канікули будуть діяти для всіх клієнтів малого та середнього бізнесу за найпопулярнішим у банку кредитним продуктом »Розвиток", спрямованим на підтримку та розвиток українського бізнесу.

Кредитні канікули запроваджуються для тих категорій бізнесу, які постраждали через обмежувальні заходи, пов'язані з коронавірусом", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кредитні канікули для бізнесу. У НБУ розповіли, як це буде на практиці

Пільговий період для позичальників буде діяти протягом трьох місяців.

«Ми, як і раніше, маємо за пріоритет найширшу підтримку малого та середнього бізнесу і намагаємося бути для них містком між сьогоднішньою кризою та майбутнім розвитком», — заявив голова правління банку Олександр Писарук.

Кредитні канікули: що це та як діятиме

Раніше в НБУ уточнили, що кредитні канікули, які запровадять банки після схвалення відповідної постанови НБУ, працюватимуть лише для того бізнесу, який постраждав від карантину.

Решта компаній, які не постраждали від карантину та продовжують нормальну роботу, мають і надалі обслуговувати кредити.

Самі ж канікули передбачають відстрочення обов'язкових платежів по кредитах.

Читайте також: Рожкова: автоматично кредитні канікули не застосовуватимуться (як відтермінувати кредит)

Як це буде на практиці:

  • Нацбанк рекомендуватиме банкам не нараховувати штрафи, пеню, неустойки тощо за те, що позичальник вчасно не заплатить за кредитом.
  • Після закінчення карантину банки та бізнес почнуть обговорювати, як реструктуризувати борги за кредитом, за який не платили на час карантину.
  • Банки обговорять з бізнесом залучення додаткового фінансування для відновлення після карантину.

Читайте також: Кредитні канікули і готівка в карантин. Повний список заходів, які ввів НБУ на банківському ринку на час карантину

Нагадаємо

  • Приватбанк запровадив «кредитні канікули» для клієнтів малого та середнього бізнесу і підприємців з 1 березня 2020 року до кінця травня.
  • Ощадбанк також розпочав надання кредитних канікул клієнтам мікро- та малого бізнесу для зниження фінансового навантаження на них в умовах карантину.

Коментарі - 1

+
0
zyrandol
zyrandol
31 березня 2020, 11:35
#
Молодцы! Всем стоит взять с них пример
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися