Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 березня 2020, 15:33

Акції в обмін на ОВДП. Кабмін придумав, як «оздоровити» приватні компанії

Кабмін пропонує викуповувати акції приватних українських компаній за необхідності їх фінансового оздоровлення. Натомість компаніям запропонують держоблігації. Про це йдеться в законопроекті №3279 про зміни в держбюджет України.

Кабмін пропонує викуповувати акції приватних українських компаній за необхідності їх фінансового оздоровлення.
Фото: narodna-pravda.ua

Що пропонують

«Встановити, що з метою фінансового оздоровлення суб'єктів господарювання — резидентів України за рішенням Кабінету міністрів України можуть викоповуватися у порядку, визначеному законом, акції (частки, паї) суб'єктів господарювання — резидентів України в обмін на державні облігації України», — сказано в документі.

Також повідомляється, що на обсяг випущених облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) Міністерство фінансів буде збільшувати відповідні показники фінансування державного бюджету.

Читайте також: Рада розгляне законопроект про підтримку постраждалих галузей бізнесу

Як ще підтримають бізнес під час карантину

Сьогодні, 30 березня, на позачерговому засіданні Рада прийняла законопроект №3275, який передбачає підтримку бізнесу, медицини та місцевих громад під час карантину.

  • До 30 червня поточного року продовжили мораторій на проведення планових податкових перевірок.

  • Усіх, хто подає фінзвітність, звільнили від відповідальності за порушення строків подання на період карантину +90 днів.

Читайте також: Антикризовий закон прийнятий. Що це дає

  • До 31 травня продовжили звільнення від штрафів і пені та мораторій на перевірки по ЄСВ, а також строки подання скарг за податками і ЄСВ.

  • Доручили Кабміну і НБУ терміново підготувати пільгову кредитну програму для підприємств для підтримки зарплатних фондів.

  • Доручили врегулювати питання оплати оренди, якщо орендар не може використовувати нерухомість.

Читайте також: Раді пропонують підвищити ліміти для ФОПів 1-3 груп

Раніше повідомлялося

  • 29 березня Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду зміни до державного бюджету на 2020 рік у зв'язку з пандемією коронавірусу.
  • Проект змін передбачає збільшення дефіциту на 202,1 мільярда гривень або втричі – до 298,4 мільярда гривень. Рада не підтримала ці зміни.
  • Також Кабмін затвердив оновлений макроекономічний прогноз на поточний рік, згідно з яким очікується падіння економіки на 3,9%, прискорення інфляції до 8,7% і середньорічний курс гривні на рівні 29,5 грн/$.

Читайте також: Кабмін підготував бюджет надзвичайної ситуації: Курс долара 29,5 грн/$, рівень безробіття — 9,4%

Коментарі - 7

+
0
Андрій Зарубін
Андрій Зарубін
30 березня 2020, 15:36
#
Quantitative easing по-украински? или я не так понял?
+
0
Bart Simpson
Bart Simpson
30 березня 2020, 15:43
#
Похоже, иначе активы обесценятся до 0
+
0
Orozco
Orozco
30 березня 2020, 16:16
#
Смысл QE вроде в обмене на живые деньги, а толку с тех ОВГЗ. С каким дисконтом их надо продать, если ликвидность нужна вчера?
+
+28
qZen
qZen
30 березня 2020, 17:12
#
Вот-вот! 
Самый простой способ обвала гривны ещё больше. Предприятия мгновенно начнут сливать эти ОВГЗ, что приведёт к падению всех ОВГЗ на рынке. Есть такой термин - славянский дэмэдж контролл. 
Так вот это он.
+
0
ofindependence
ofindependence
30 березня 2020, 15:53
#
В Стране « » есть волшебное поле, — называется «Поле Чудес»… На этом поле выкопай ямку, скажи три раза: «Крекс, фекс, пекс» взято из википедия.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 березня 2020, 16:10
#
Приват уже так прогнали - теперь «выдыхаем» всей страной 4+ года
+
+38
Dobrofey
Dobrofey
30 березня 2020, 16:39
#
Это было бы разумно, если бы эти компании не были фиктивными. А так тот же Коломойский наштампует еще сотню фирм с уставным фондом 1000 грн, и продаст минфину Зеленского по миллиону за каждую.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися