Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2020, 12:10

Україна обмежила усі пасажирські перевезення через кордон

Громадяни України можуть перетнути кордон на власному авто чи пішки.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон і перекрила всі пасажирські перевезення.

Всі на карантин

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця дня 27 березня Україна закриє державний кордон, а про громадян України, які залишаться поза її межами, «будуть піклуватися дипломати».

Читайте також: 10 фейків про коронавірус: гаряча ванна, укуси комарів та нова вакцина

  • У МЗС зазначили, що і з 28 березня українці зможуть повернутися на батьківщину на власних автомобілях, або через піші пункти пропуску.

  • 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.

  • Раніше, Уряд запровадив в Україні карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 спочатку на три тижні — з 12 березня по 3 квітня.

Актуальні дані щодо поширення вірусу

  • З 15 березня держава на два тижні закрила кордони для іноземних громадян, а з 17 березня — повністю закрито авіасполучення.

  • З 17 березня по всій Україні закрили заклади харчування, торгові центри, перукарні, розважальні заклади. Продовжують роботу: продуктові і господарські магазини, аптеки, АЗС, банки і банкомати, страхові компанії.

  • З 23 березня в Києві заборонили рух громадського транспорту, зокрема метро. Перевозять тільки медиків, рятувальників, поліцейських, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, а також співробітників стратегічних підприємств.

Ситуація з пандемією в Україні

Станом на 10:00 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 8 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

Коментарі - 1

+
0
An GenShuo
An GenShuo
28 березня 2020, 14:15
#
Все правильно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися