Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2020, 13:35

Як оформляти ДТП у період карантину, щоб отримати страхову виплату

Страхові компанії у період карантину продовжують працювати і виконувати свої зобов’язання перед клієнтами та постраждалими у ДТП. Як правильно оформити страховий випадок, повідомила «Мінфіну» пресслужба МТСБУ.

Страхові компанії у період карантину продовжують працювати і виконувати свої зобов’язання перед клієнтами та постраждалими у ДТП.
Фото: rbc.ua

Тимчасові спрощення

Окремі страхові компанії дозволили клієнтам самостійно проводити огляд пошкодженої автівки в разі ДТП, якщо відсутні складні обставини випадку. Фіксувати пошкодження потрібно на фото чи відео.

Більшість страховиків не вимагають зараз приїздити до офісу страхової компанії для огляду автомобіля. За домовленістю с представником страхової компанії такий огляд можна організувати у будь-якому зручному місці, зокрема безпосередньо на СТО.

Читайте також: Страхові компанії не покриватимуть витрати клієнтам, які захворіли на коронавірус

Як діяти в разі ДТП

  1. У разі ДТП у всіх випадках, що підпадають під умови врегулювання за європротоколом, користуйтесь ним для оформлення ДТП. Це позбавить необхідності викликати поліцію, відповідно, знизить кількість контактів та ризик зараження для вас, інших учасників ДТП та співробітників поліції.
  1. Ідеальний варіант оформлення ДТП в умовах карантину – електронний європротокол. Для його використання потрібно, щоб обставини ДТП відповідали умовам врегулювання за європротоколом.
  1. Якщо оформлення ДТП за європротоколом неможливе, дійте за звичайним алгоритмом. Зателефонуйте до страхової компанії так компанії винуватця, яка має здійснювати страхове відшкодування, щоб дізнатися всі деталі процедури врегулювання в умовах карантину.

Актуальні дані щодо поширення вірусу

Як повідомляти про ДТП страхову

У МТСБУ нагадали, що відповідно до закону інформацію про подію, яка має ознаки страхової, потрібно подати до страхової компанії протягом 3-х робочих днів з моменту ДТП. Зробити це можна за телефоном страхової компанії або звичайним листом.
Страховик фіксує телефонне повідомлення про ДТП, яке є підтвердженням факту про страховий випадок.

Електронні поліси автоцивілки від ключових страхових компаній України

Раніше повідомлялося

  • Клієнти, які підписали договори медичного страхування зі страховими компаніями, починаючи з 11 березня 2020 року, не можуть розраховувати на отримання страхових виплат у разі захворювання на Covid-19. Причина в тому, що ВООЗ надала Covid-19 статусу пандемії.

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
26 березня 2020, 14:19
#
Ідеальний варіант - це без аварій. Чого всім і бажаю!
+
0
bonv
bonv
26 березня 2020, 14:20
#
Машина не лошадь, не покормишь, не побежит:)
+
0
bonv
bonv
26 березня 2020, 14:21
#
Одно рабочее место на ВАЗе создает 7  рабочих мест в других отраслях:
Автомеханик, автоэлектрик, страховая,  хирург, паталогоанатом, мент и прокурор.
+
0
bonv
bonv
26 березня 2020, 14:22
#
100 лет назад у всех были лошади, а у богатых машины.
Сегодня у всех есть машины, а лошади обычно у очень богатых.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися