Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2020, 20:01

Головне за середу: продовження карантину та як сплачувати податки в цей період

Національний банк отримав з-за кордону партію готівкового долара США, щоб поповнити каси банків готівкою. Уже сьогодні відбувся перший аукціон з обміну безготівкової валюти з обсягом $130 млн. 

Карантин в Україні продовжили до 24 квітня. Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації

Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. Відповідні рішення уряд ухвалив на своєму засіданні 25 березня.

Знову 15% річних: депозити відіграють дохідність

Період активного зниження депозитних ставок закінчено. Побоюючись втратити клієнтів, банки припинили різати дохідність. А деякі навіть стали платити більше. Максимальний заробіток на річному депозиті у гривні тепер становить 15%, у доларі — 3,5%, в євро — 3%.

Податкова розповіла, як сплачувати податки під час карантину

Бізнес отримав низку послаблень через коронавірус. Відповідний закон вже набрав чинності. Зокрема, запроваджено мораторій на перевірки, ФОПів звільнено від сплати ЄСВ, скасовано штрафи за несплату окремих податків та несвоєчасне подання звітності, а також відтерміновано запровадження нових правил РРО. Як застосовувати податкові пільги, розповіли у ДПС.

Простій через карантин. Бізнес назвав п'ять головних проблем

Оплата оренди, зрив поставок сировини, повернення кредитів, затримки з експортом та невиконання зобов'язань. Це основні проблеми бізнесу під час карантину, з якими підприємці звертаються в Торгово-промислову палату України. У ТПП розповіли, як намагаються вирішити ці проблеми на законодавчому рівні.

Нацбанк жорстко реагуватиме на відмови банків повертати депозити

Національний банк буде жорстко реагувати на скарги клієнтів, яким банки не повертають вклади. Про це повідомила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 березня 2020, 23:03
#
«Кабинет министров продлил карантин до 24 апреля.»

Вот и наступил коммунизм в Украине!
Никто не работает, зато все едят!

.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися