Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 березня 2020, 8:29

Ліквідацію Укрінбанку продовжили на рік

Фонд гарантування вкладів фізосіб вирішив продовжити терміни ліквідації «Укрінбанку» (Українського інноваційного банку) на рік. Про це йдеться в повідомленні ФГВФО.

Фонд гарантування вкладів фізосіб вирішив продовжити терміни ліквідації «Укрінбанку» (Українського інноваційного банку) на рік.
Фото: mind.ua

На скільки продовжили ліквідацію

Ліквідація Укрінбанку продовжується до 22 березня 2021 року включно.

Читайте також: НБУ і Фонд гарантування виграли справу Укрінбанку (відео)

Передісторія

  • НБУ визнав Укрінбанк неплатоспроможним в кінці 2015 року. В середині 2016-го фінустанову перейменували, власники перереєстрували банк в звичайну юрособу під назвою Укрінком і «перевезли» його з Києва в Сєвєродонецьк.

  • Фонд гарантування спочатку компенсував вкладникам банку 1,8 млрд грн депозитів, потім втратив контроль над ним.

Читайте також: Верховний суд визнав незаконною ліквідацію Укрінбанку

  • В 2016 році ФГВФО отримав рішення суду першої інстанції про те, що введення в Укрінбанк тимчасової адміністрації було незаконним. Оскаржити факт перереєстрації банку Фонду поки не вдалося.

  • Компанія Укрінком — юрособа, в яку трансформувався Укрінбанк. Компанія наполягає, що саме вона залишається законним кредитором усіх боржників банку, оскільки вона і є банк — тільки з іншою назвою і без права займатися банківською діяльністю.

  • У серпні 2019 року Верховний Суд визнав незаконною неплатоспроможність Укрінбанку. Суд повністю відхилив аргументи НБУ і ФГВФО, що Укрінком не є правонаступником Укрінбанку, підтримавши позицію, що це одна і та ж юридична особа з такими ж правами, в тому числі і на звернення до суду.

Вибрати депозит у надійному банку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися