Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 березня 2020, 13:50

Автовиробники виходять на боротьбу з COVID-19

У цей нелегкий період для всього світу промисловість багатьох країн тимчасово зупинена – сильно постраждали і автовиробники. При цьому багато компаній прийняли рішення тимчасово перепрофілюватись і об'єднатись, щоб допомогти світу у боротьбі з епідемією коронавірусу, передає LBLV.

Fiat Chrysler почне виробництво медичних масок

Компанія Fiat Chrysler починає запуск виробництва медичних масок, яких так не вистачає поліцейським, пожежникам і лікарям. Автовиробник прийняв рішення допомогти тим, хто найближче знаходиться до вірусу і допомагає у боротьбі з ним. Планується випуск близько мільйона масок на місяць, які будуть передані безкоштовно тим, хто їх потребує.

Вже найближчими тижнями буде запущено повноцінне виробництво. Виконавчий директор компанії також повідомив, що Fiat Chrysler підтримує медичну галузь щодо виробництва апаратів штучної вентиляції легень.

Ford, GM і Tesla будуть працювати над створенням апаратів ШВЛ

Перейти на сторону боротьби з коронавірусом вирішили і такі автовиробники як Ford, GM і Tesla. Про це у своєму Твіттері написав американський президент Дональд Трамп. Вони будуть займатися створенням апаратів ШВЛ, яких сьогодні не вистачає.

Апарати штучної вентиляції легень активно використовуються у боротьбі з вірусом, клінічно доведеного лікування хворих яким не існує. У США є близько 160 тисяч апаратів ШВЛ, а 12 700 – знаходяться у резерві.

Ілон Маск також повідомив, що консультувався з компанією Medtronic щодо виробництва медичного обладнання, зокрема – вентиляторів для легень.

Nissan Motor готується до реструктуризації

Автовиробник Ніссан готує план реструктуризації, який буде представлений вже у травні цього року. Очікується закриття підприємств, зниження кількості операцій на великих ринках, а також зміцнення співпраці з Renault.

У компанії відзначалися проблеми ще до початку кризи, пов'язаної з поширенням COVID-19, передає LBLV. У четвертому кварталі 2019 року Nissan отримав збиток вперше з 2008 року. Минулого року акції компанії впали на 7%.

Продажі Ніссан в Китаї впали у лютому на 80%, порівняно з показником минулого року, в США – на 13%. З початку року акції автовиробника знизились на 43%.

Александер Миронов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін